• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
luni, 15 septembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
luni, 15 septembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Salau in aluat

Salau in aluat

21 noiembrie 2018
in Retete culinare
A A

 Aluatul: 50 g drojdie, 1 ou, 1 pahar lapte, ½ lingura zahar, ½ lingurita sare, ½ pahar unt topit, ulei, faina.

 Umplutura: 1 pahar orez, 2 pahare lapte, 1 pahar apa, 3 linguri unt, 3 oua fierte tari, 500 g salau, piper negru, sare.

 Se face aluatul din drojdie cu 2-3 linguri lapte caldut si putina faina. Cand a crescut, se framanta cu oul, zaharul, sarea, faina si grasimea un aluat potrivit de moale. Cat timp se odihneste aluatul, se pune la fiert, la foc mic, orezul cu laptele, apa si sarea. Cand orezul ramane aproape fara zeama, se adauga piperul, untul si se lasa sa se raceasca. Salaul se curata inlaturand absolut toate oasele, se taie fasii, se sareaza si se lasa sa stea cu sare pana cand a crescut coca si orezul s-a racit. Aluatul se imparte in doua parti egale, din care se fac doua foi de grosimea degetului. Prima foaie se asaza pe fundul unei forme pentru copt unse, ridicand putin marginile aluatului. Se asterne un strat uniform de orez netezindu-l cu lingura, peste el ouale rascoapte taiate rondele, iar peste oua fasiile de salau. Se acopera cu cea de-a doua foaie, se pune peste forma un servet si se lasa sa creasca putin. Apoi se unge cu ou si se da la cuptor pana se rumeneste.

  • Gris cu fructe

 750 ml apa, 500 g fructe (visine sau zmeura, capsuni, fragi, coacaze), 3-4 linguri zahar, 150 g gris, 1 plic zahar vanilat.

 Se spala fructele si se pun la fiert cu apa. Dupa ce dau in cateva clocote, se iau de pe foc, se lasa sa se raceasca, apoi se dau printr-o sita, zeama impreuna cu fructele. Se pune la fiert, adaugand zaharul, vanilia si grisul putin cate putin, in ploaie, amestecand mereu pana se ingroasa ca o crema. Se ia de pe foc si se bate cu telul ca sa devina spumoasa, apoi se toarna intr-o forma de budinca, udata cu apa rece. Se tine la rece 2-3 ore. Inainte de a o servi, se rastoarna pe un platou si se garniseste cu fructe crude.

ShareTweet
Articolul precedent

Fondul de ten cel mai util

Urmatorul Articol

Vaticanul si civilizatiile extraterestre

Articole Similare

Femina Club

Gaina rasol

7 septembrie 2025

1 gaina, 23 litri apa, zarzavat de supa, o ceapa, 10 cartofi,...

Femina Club

Placinta de cartofi

1 septembrie 2025

5 cartofi mari, 100 g friptura sau mezeluri, 3-4 cepe verzi, 5...

Femina Club

Dovlecei pane

25 august 2025

2 dovlecei, sare, 2 linguri ulei, busuioc si oregano uscat, 2 catei...

Femina Club

Sufleu de mazare

18 august 2025

600 g mazare boabe, 150 unt, o lingura faina alba, o ceasca...

Femina Club

Rosii cu sufleu de brânza

11 august 2025

12 rosii mijlocii, 2 oua, o lingura faina, 2 linguri unt, 1...

Femina Club

Scoarta de nuca

11 august 2025

3 oua, 1 pahar zahar, 3/4 pahar faina, 1 pahar nuci. Se...

Urmatorul Articol

Vaticanul si civilizatiile extraterestre

Rege rapus de gloante

Picatura chinezeasca digitala

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

4 septembrie 476 – Detronarea împaratului roman, Romulus Augustulus

7 septembrie 2025

Anul 476 este considerat de multi istorici drept momentul în care s-a...

Citeste mai departe
Blitz

Jamie Lee Curtis – o actrita pentru toate anotimpurile

7 septembrie 2025

Cu un zâmbet inconfundabil si o energie care umple ecranul, Jamie Lee...

Citeste mai departe
Blitz

Festivalul scrisorilor

7 septembrie 2025

Cea de-a V-a editie a Festivalului Scrisorilor se va desfasura în luna...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Surprinzatorul pepene verde

7 septembrie 2025

Aparut în publicatia Nutrients, un studiu american a relevat faptul ca persoanele...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 8-14 septembrie 2025

7 septembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Este momentul prielnic pentru a stabili ce este mai important...

Citeste mai departe
Istorii

Cei mai incompetenti generali din Al Doilea Razboi Mondial

7 septembrie 2025

Au provocat înfrângeri prin gafele lor, si-au derutat propriile trupe, au dispretuit...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.