100 g unt, 120 g faina, 1/2 litru lapte, 100 g cas ras, 4 oua, 1 creier, patrunjel verde, o ceapa, o lingura cu unt, 2 oua, 2 linguri cu smantana.
Se pune intr-o tigaie untul la foc. Se adauga faina dizolvata in lapte rece, se bate bine si se toarna peste untul din cratita. Se amesteca mereu pana obtinem o ciulama omogena si groasa. Se trage de pe foc, se lasa sa se raceasca putin. Se amesteca cu casul ras, ouale batute. Se adauga creierul dupa ce-a fost fiert cu sare si putin otet. Creierul fiert se taie cubulete, se amesteca cu ceapa calita in unt, cu smantana, patrunjelul verde tocat si ciulamaua. Se asaza compozitia intr-o tava de chec unsa cu unt, tapetata cu pesmet, se presara cu cas ras si se da la cuptor pentru 10-20 minute. Se serveste cu salata de sezon si legume sote (mazare).
Comentarii