• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 22 octombrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 22 octombrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Prajitura de Bratislava

Prajitura de Bratislava

4 iunie 2003
in Retete culinare
A A

             Aluatul: 250 g faina, 125 g unt, 30 g zahar pudra, 1 ou intreg, 2 galbenusuri, 20 g drojdie de bere, sare si atâta lapte pentru prepararea unui aluat de cozonac (ceva mai tare decât aluatul de cozonac) si se lasa 10 minute. Intre timp se face umplutura: 200 g zahar tos, 1 cana cu apa, 200 g nuci macinate, 100 g pesmet fin, coaja rasa de lamâie, 60 g stafide muiate in rom, putina scortisoara macinata fin. Din zahar si apa se fierbe un sirop. Când s-a racit i se adauga nucile si toate ingredientele. Cu aceasta compozitie, impartita in doua, se umplu doua bucati de aluat intinse pe scândura infainata. Se ruleaza si se da forma de potcoava. Se asaza in tava unsa cu unt. Deasupra se unge cu ou si se lasa intr-un loc racoros la odihna timp de 2 ore. Se unge din nou cu ou si se mai lasa 1 ora la odihna. Când se da la cuptor se mai unge o data cu ou. Se coace la foc incet. Se serveste rece, taiata felii.

ShareTweet
Articolul precedent

26 mai – 1 iunie

Urmatorul Articol

50 de ani de la isprava lui Sir Edmund Hillary si Tenzing Norgay

Articole Similare

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Femina Club

Crap cu rosii

6 octombrie 2025

2 kg crap, 1 kg rosii, 100 g unt, 100 ml vin...

Femina Club

Muschi de porc cu lamâie

29 septembrie 2025

600 g muschi de porc, 300 g sunca, 1-2 lamâi, 75 g...

Femina Club

Macrou cu legume

23 septembrie 2025

1 kg macrou, 1 morcov, o telina, 1 patrunjel, o ceapa, 3...

Femina Club

Salata de toamna

17 septembrie 2025

4 pere, o telina, 4 lingurite nuci tocate, 3 linguri bulion, 2...

Femina Club

Gaina rasol

7 septembrie 2025

1 gaina, 23 litri apa, zarzavat de supa, o ceapa, 10 cartofi,...

Urmatorul Articol

50 de ani de la isprava lui Sir Edmund Hillary si Tenzing Norgay

Prin buncarele creierului

Rapiti de OZN-uri

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

9 octombrie 1859 – S-a nascut Alfred Dreyfus, victima celei mai mari erori judiciare

15 octombrie 2025

Alfred Dreyfus a fost un ofiter francez de origine evreiasca, cunoscut în...

Citeste mai departe
Blitz

Cele mai palpitante filme despre supravietuire

15 octombrie 2025

Filmele de supravietuire au fascinat dintotdeauna publicul prin povestiri intense despre lupta...

Citeste mai departe
Blitz

Obiecte cu poveste

15 octombrie 2025

O parte esentiala a patrimoniului etnografic, teascurile pentru presat struguri vor putea...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Când „dulcele” devine amar

15 octombrie 2025

Atrasi de produsele comestibile cu gust dulce, copiii fiind cei mai rasfatati...

Citeste mai departe
Femina Club

In atentie decolteul si gâtul

15 octombrie 2025

Preocupate excesiv de aspectul obrazului, uitam adesea ca decolteul si gâtul au...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 13-19 octombrie 2025

15 octombrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: In aceasta perioada aveti sansa de a clarifica si explica...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.