4 antricoate de vaca (circa 600 g), 80 g untura, 200 g ceapa, 140 g faina, 1 cana cu lapte, 1 vârf de cutit de boia, 2 oua, 2 linguri pasta de rosii, 50 g unt, 60 g sunca fiarta taiata felii foarte subtiri, sare, 1 kg cartofi. Antricoatele spalate si zvântate se bat bine si se sareaza. Se trec putin prin faina si se prajesc pe ambele parti in untura incinsa. Se scot pe o farfurie. In untura ramasa se caleste ceapa tocata marunt. Când este gata se adauga 1 lungura de faina care se prajeste (sa devina rumena). Se stinge cu boia, bulion de rosii, cu putina apa sau supa de oase. Dupa câteva minute de fierbere se pun bucatile de carne si se lasa sa fiarba pâna devin fragede. Intre timp, intr-o cratita se infierbânta untul, se adauga restul de faina si se tine pe foc pâna când capata o culoare galbuie. Se stinge cu lapte si se lasa sa fiarba. Când s-a ingrosat se ia de pe foc si se incorporeaza sunca. Se adauga ouale si sarea necesara. Cartofii curatati si taiati in cubulete, fierti in apa sarata si scursi, se amesteca cu sosul preparat. Pe farfuria de servit se asaza feliile de carne. Deasupra lor se toarna sosul amestecat cu cartofi.
Friptura de porc cu alune
550 g muschi file de porc, 200 g frunze proaspete de salvie,...
Comentarii