• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
sâmbătă, 8 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
sâmbătă, 8 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Supa-crema de Bruxelles

Supa-crema de Bruxelles

30 august 2000
in Retete culinare
A A

          ½ kg varza de Bruxelles, 500 g oase, 100 g unt, 2 cepe, 1 lingura faina, 150 g cartofi, ½ pahar lapte, 1 ou, sare, 2 ½ l apa. Se spala bine oasele, se sparg pe lungime apoi se asaza pe foc cu apa. Se lasa sa fiarba 1 ½ – 2 ore. Se curata ceapa, se taie felii subtiri si se amesteca intr-o cratita cu ¾ din cantitatea de unt, se adauga faina, apoi cartofii taiati felii si varza. Se amesteca totul bine lasându-se 5-10 minute in vasul acoperit. Se adauga zeama de oase, se lasa sa dea câteva clocote apoi se rastoarna in oala cu zeama strecurata. Dupa 30-40 minute, totul fiind foarte bine fiert, se trece printr-o sita si se asaza din nou la foc, se potriveste de sare si se lasa sa mai dea 2-3 clocote. La sfârsit se drege cu ou si laptele caldut. Inainte de a servi se adauga restul de unt si verdeata tocata. Drept garnitura se servesc gogosile din aluat sau saleuri. Supa se poate prepara si fara oase, cu zeama in care a fiert zarzavatul sau cu apa.

ShareTweet
Articolul precedent

CONSTANTIN LUCACI, sculptor

Urmatorul Articol

Don Quijote, prostituata si alte povestiri

Articole Similare

Femina Club

Suc de legume si fructe

27 octombrie 2025

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...

Femina Club

Paste bolognese

27 octombrie 2025

500 g spaghete, 3 linguri ulei de masline, 2 morcovi, 500 g...

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Femina Club

Crap cu rosii

6 octombrie 2025

2 kg crap, 1 kg rosii, 100 g unt, 100 ml vin...

Femina Club

Muschi de porc cu lamâie

29 septembrie 2025

600 g muschi de porc, 300 g sunca, 1-2 lamâi, 75 g...

Femina Club

Macrou cu legume

23 septembrie 2025

1 kg macrou, 1 morcov, o telina, 1 patrunjel, o ceapa, 3...

Urmatorul Articol

Don Quijote, prostituata si alte povestiri

Dirijabilul se reintoarce?!

Ce OZN-uri a vazut Gordon Cooper?

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

23 octombrie 1812 – Complotul generalului Malet

27 octombrie 2025

În zorii zilei de 23 octombrie 1812, la Paris, generalul Claude François...

Citeste mai departe
Blitz

Filme de Oscar: „Oameni obisnuiti”

27 octombrie 2025

În septembrie 2025, lumea filmului a pierdut o legenda: Robert Redford, regizorul...

Citeste mai departe
Blitz

Calatorie în lumea de dincolo

27 octombrie 2025

Palatul Sutu gazduieste, din 23 octombrie, expozitia „Calatoria în lumea de dincolo....

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Beneficiile orei standard permanente

27 octombrie 2025

Schimbarea anuala a orei oficiale are la baza ratiuni exclusiv economice, care...

Citeste mai departe
Femina Club

Ten ferm si luminos

27 octombrie 2025

Aspectul sanatos, tanar, frumos al tenului bine hidratat se mentine si cu...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 27 octombrie – 2 noiembrie 2025

27 octombrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Dispuneti de multa obiectivitate pentru a putea vedea cum va...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.