• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
sâmbătă, 31 mai 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
sâmbătă, 31 mai 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Prajitura cu piersici

Prajitura cu piersici

19 iulie 2000
in Retete culinare
A A

Pentru aluat: 100 g unt, 250 g faina, 2 linguri smântâna. Deasupra: 1/2 kg piersici bine coapte, 200 g zahar. Se amesteca untul, smântâna si faina, formând un aluat potrivit de tare, care se lasa la rece o ora. Se împatureste de trei ori. Din acest aluat se opreste o bucata pentru gratiile de deasupra, iar din rest se întinde o foaie care se asaza într-o tava unsa si presarata cu faina. Se coace la foc potrivit 15-20 minute. În acest timp se decojesc piersicile, se taie în bucati si se pun cu zaharul într-un vas pe foc. Se amesteca continuu pâna scade zeama fructelor, apoi se întind peste foaie. Pe deasupra, din aluatul oprit, se formeaza suluri subtiri de grosimea unui creion, care se asaza deasupra piersicilor de la o margine la alta a tavii, în linie oblica, atât în lung cât si în lat, formând astfel o retea. Se introduce din nou tava în cuptor si se mai tine la foc potrivit 20-25 minute. Dupa ce prajitura s-a racit, se taie în patrate nu prea mari.

ShareTweet
Articolul precedent

CORALIA-MARIA JIANU, muzeograf la Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane din Deva    &

Urmatorul Articol

Doua autoare, doua carti

Articole Similare

Femina Club

Supa de mazare cu creveti

26 mai 2025

400 g mazare, o ceapa, 2 linguri unt, 150 ml vin alb,...

Femina Club

Supa de cuscus cu legume

19 mai 2025

O ceapa, 1 morcov, 1 fir telina apio, 1/2 pastârnac, 1 ardei...

Femina Club

12 mai 2025

Dovlecei umpluti 4 dovlecei, 3 rosii, 2 oua, 4 linguri smântâna, 200...

Femina Club

Piure de telina

5 mai 2025

1 kg telina, 3 linguri unt, 1/2 cana lapte, sare, piper, nucsoara...

Femina Club

5 mai 2025

Pizza rulata 550 g aluat pizza, 150 g sos de rosii, 500...

Femina Club

Oua umplute

22 aprilie 2025

6 oua, 100 g piept pui fiert si tocat, 2 linguri maioneza,...

Urmatorul Articol

Doua autoare, doua carti

Sapte teorii pentru aparitia vietii

Net-economia si „Noua politica"

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

22 mai 1176 – Tentativa de asasinare a lui Saladin

26 mai 2025

Saladin a fost primul sultan al Egiptului si Siriei si fondatorul dinastiei...

Citeste mai departe
Blitz

Iubirea nu cunoaste bariere în filme

26 mai 2025

Filmele în care personajele principale se îndragostesc în ciuda diferentelor de clasa...

Citeste mai departe
Blitz

Manastirea medievala de la Igris

26 mai 2025

Pasionatii de istorie si arheologie pot descoperi expozitia „Manastirea cisterciana de la...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

„Mitul” celor doi litri de apa

26 mai 2025

Diverse surse medicale au creat un mit referitor la consumul zilnic de...

Citeste mai departe
Femina Club

Ten luminos

26 mai 2025

Vitaminele, antioxidantii, celelalte componente ale mastilor naturale îsi arata efectele benefice asupra...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 26 mai – 1 iunie 2025

26 mai 2025

BERBEC 21.03-20.04: Tema principala în aceasta saptamâna este o concentrare puternica pe...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.