• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 14 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 14 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Piftie de mânzat

Piftie de mânzat

4 octombrie 2006
in Retete culinare
A A

2 picioare posterioare, 1 morcov, 1/4 cap cu falca, 300 g pulpa de mânzat, 2-3 catei de usturoi, 1/2 lamâie, foi de dafin, piper, sare, 1 plic de gelatina.

Se spala bine picioarele, capul, falca, pulpa, apoi se pun intr-o solutie de apa cu otet si sare. Se lasa in apa câteva ore sau pâna a doua zi. Se scot din apa cu otet, se spala din nou si se pun la fiert cu morcovul. Se spumeaza mereu si se fierbe la foc mic. Când carnea este fiarta, se adauga foaia de dafin, boabe de piper, sare dupa gust. Se mai fierbe pâna ce carnea este moale. Se stinge focul si se lasa sa se racoreasca adaugând usturoiul facut mujdei. Se vântura cu un polonic si se adauga gelatina inmuiata. Se lasa sa se raceasca. Zeama se pune in boluri, in castroane, in farfurii adânci, dupa ce se trece prin strecuratoare. Se desface carnea de pe oase, se taie bucati nu prea mari si se pun in zeama din castroane. Se taie morcovul cubulete si feliile de lamâie care se aranjeaza in piftie. Se lasa sa se inchege. Se dau la rece. Cine doreste, ca ornament, poate pune bucati de ou rascopt si frunze de patrunjel. Se serveste taiate patrate mari. Se poate servi cu hrean sau mustar. (Hreanul se rade sau se da prin masina de tocat, se amesteca bine cu otet de mere si putin zahar.)

ShareTweet
Articolul precedent

Activitatea nocturna a… celulelor

Urmatorul Articol

Muschi de mânzat in sos de vin

Articole Similare

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Femina Club

Dovlecei umpluti

11 noiembrie 2025

2 dovlecei, 150 g brânza telemea, 200 ml de smântâna, 50 g...

Femina Club

Suc de legume si fructe

27 octombrie 2025

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...

Femina Club

Paste bolognese

27 octombrie 2025

500 g spaghete, 3 linguri ulei de masline, 2 morcovi, 500 g...

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Femina Club

Crap cu rosii

6 octombrie 2025

2 kg crap, 1 kg rosii, 100 g unt, 100 ml vin...

Urmatorul Articol

Muschi de mânzat in sos de vin

Musaca de mânzat cu varza

Ar trebui mult mai multe cercetari

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

6 noiembrie 1494 – S-a nascut sultanul Soliman Magnificul

11 noiembrie 2025

Soliman Magnificul, cunoscut si sub numele de Soliman I, a fost unul...

Citeste mai departe
Blitz

Filme de Oscar despre laureatii cu… Nobel!

11 noiembrie 2025

De la savanti care au schimbat cursul stiintei pâna la lideri care...

Citeste mai departe
Blitz

Tinutul Momârlanilor, Tara dintre Jiuri

11 noiembrie 2025

Cunoscuta si ca Tinutul Momârlanilor, o denumire de suflet pentru locuitorii zonei,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Cea mai frecventa boala articulara

11 noiembrie 2025

Osteoartrita se caracterizeaza printr-o „durere mecanica”, din ce în ce mai accentuata...

Citeste mai departe
Femina Club

Pasi esentiali

11 noiembrie 2025

Un adevar ce nu poate fi ignorat este acela ca pielea din...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 10-16 noiembrie 2025

11 noiembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Saptamâna aceasta va fi una care va va multumi pentru...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.