• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 16 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 16 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Piftie de mânzat

Piftie de mânzat

4 octombrie 2006
in Retete culinare
A A

2 picioare posterioare, 1 morcov, 1/4 cap cu falca, 300 g pulpa de mânzat, 2-3 catei de usturoi, 1/2 lamâie, foi de dafin, piper, sare, 1 plic de gelatina.

Se spala bine picioarele, capul, falca, pulpa, apoi se pun intr-o solutie de apa cu otet si sare. Se lasa in apa câteva ore sau pâna a doua zi. Se scot din apa cu otet, se spala din nou si se pun la fiert cu morcovul. Se spumeaza mereu si se fierbe la foc mic. Când carnea este fiarta, se adauga foaia de dafin, boabe de piper, sare dupa gust. Se mai fierbe pâna ce carnea este moale. Se stinge focul si se lasa sa se racoreasca adaugând usturoiul facut mujdei. Se vântura cu un polonic si se adauga gelatina inmuiata. Se lasa sa se raceasca. Zeama se pune in boluri, in castroane, in farfurii adânci, dupa ce se trece prin strecuratoare. Se desface carnea de pe oase, se taie bucati nu prea mari si se pun in zeama din castroane. Se taie morcovul cubulete si feliile de lamâie care se aranjeaza in piftie. Se lasa sa se inchege. Se dau la rece. Cine doreste, ca ornament, poate pune bucati de ou rascopt si frunze de patrunjel. Se serveste taiate patrate mari. Se poate servi cu hrean sau mustar. (Hreanul se rade sau se da prin masina de tocat, se amesteca bine cu otet de mere si putin zahar.)

ShareTweet
Articolul precedent

Activitatea nocturna a… celulelor

Urmatorul Articol

Muschi de mânzat in sos de vin

Articole Similare

Femina Club

Piept de pui în sos

14 iulie 2025

1 piept de pui mare, 5 ml ulei de masline, 3 catei...

Femina Club

Telina cu sos de smântâna

7 iulie 2025

1,5 kg telina, 50 g unt, 50 g faina, o cana lapte,...

Femina Club

Ostropel cu aripioare

30 iunie 2025

1 kg aripioare, 125 ml ulei, 2 cepe, 1 morcov, o jumatate...

Femina Club

Rizoto cu limba de vitel

23 iunie 2025

O ceasca orez, o limba de vitel, o ceapa, 1 morcov, 1...

Femina Club

Pui haiducesc

16 iunie 2025

3 pui mici, 100 ml ulei, 5 rosii, 1 pahar vin, 100...

Femina Club

Stiuca în sos de smântâna

9 iunie 2025

O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci,...

Urmatorul Articol

Muschi de mânzat in sos de vin

Musaca de mânzat cu varza

Ar trebui mult mai multe cercetari

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

10 iulie 138 d.Hr. – A murit împaratul roman Hadrian

14 iulie 2025

Pe 10 iulie 138 d.Hr., la vârsta de 62 de ani, împaratul...

Citeste mai departe
Blitz

Pedro Pascal – gloria nu vine niciodata prea târziu

14 iulie 2025

Pedro Pascal este astazi una dintre cele mai iubite si respectate figuri...

Citeste mai departe
Blitz

Povestea Trovantilor

14 iulie 2025

Formarea Trovantilor de la Ulmet si Ciupercile de la Odaile pot fi...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Cancerul de tiroida si sarea iodata

14 iulie 2025

Proprietatile si efectele folosirii unor preparate si produse nu se limiteaza niciodata...

Citeste mai departe
Femina Club

Riscurile ultravioletelor

14 iulie 2025

Agresivitatea si nocivitatea razelor ultraviolete impun prudenta din partea dumneavoastra. Se stie...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 14-20 iulie 2025

14 iulie 2025

BERBEC 21.03-20.04: In aceste zile va puteti distra, pentru ca va simtiti...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.