• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 13 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 13 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Budinca de peste

Budinca de peste

17 septembrie 2009
in Retete culinare
A A

1,5 kg peste (salau sau stiuca), 2 linguri unt, 5 oua, o ceapa mare, miezul de la doua felii de paine alba inmuiate în lapte, sare, piper, o lingura patrunjel verde tocat.

Sos de unt cu galbenus: 125 g unt, 5 galbenusuri, zeama de la o lamaie, sare.

Se curata, se spala si se taie pestele în bucati. Se scot toate oasele si se da prin masina de tocat împreuna cu miezul de paine inmuiat în lapte si stors bine. Se freaca untul spuma, adaugand galbenusurile pe rand, apoi ceapa foarte marunt tocata, patrunjelul, sarea, piperul, tocatura de peste si la sfarsit albusurile batute spuma, amestecand bine. Se unge un servet cu unt, se pune compozitia, se leaga cu ata, nu însa prea strans, si se asaza într-o cratita cu apa sarata. Se fierbe timp de 30 minute, acoperit. Cand este gata, se scoate din servet, se taie felii si se serveste cald cu sos de unt cu galbenus. Sosul se prepara astfel: intr-un castron mic, asezat pe un vas cu apa clocotita, se freaca untul adaugand galbenusurile unul cate unul. Se amesteca mereu pana se infierbanta, fara insa sa fiarba. Se adauga sarea si zeama de lamaie.

ShareTweet
Articolul precedent

Salata de pui

Urmatorul Articol

O intalnire apropiata în 1985

Articole Similare

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Femina Club

Dovlecei umpluti

11 noiembrie 2025

2 dovlecei, 150 g brânza telemea, 200 ml de smântâna, 50 g...

Femina Club

Suc de legume si fructe

27 octombrie 2025

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...

Femina Club

Paste bolognese

27 octombrie 2025

500 g spaghete, 3 linguri ulei de masline, 2 morcovi, 500 g...

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Femina Club

Crap cu rosii

6 octombrie 2025

2 kg crap, 1 kg rosii, 100 g unt, 100 ml vin...

Urmatorul Articol

O intalnire apropiata în 1985

Parintele Mafiei

Mari personalitati turnate in ceara

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

6 noiembrie 1494 – S-a nascut sultanul Soliman Magnificul

11 noiembrie 2025

Soliman Magnificul, cunoscut si sub numele de Soliman I, a fost unul...

Citeste mai departe
Blitz

Filme de Oscar despre laureatii cu… Nobel!

11 noiembrie 2025

De la savanti care au schimbat cursul stiintei pâna la lideri care...

Citeste mai departe
Blitz

Tinutul Momârlanilor, Tara dintre Jiuri

11 noiembrie 2025

Cunoscuta si ca Tinutul Momârlanilor, o denumire de suflet pentru locuitorii zonei,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Cea mai frecventa boala articulara

11 noiembrie 2025

Osteoartrita se caracterizeaza printr-o „durere mecanica”, din ce în ce mai accentuata...

Citeste mai departe
Femina Club

Pasi esentiali

11 noiembrie 2025

Un adevar ce nu poate fi ignorat este acela ca pielea din...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 10-16 noiembrie 2025

11 noiembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Saptamâna aceasta va fi una care va va multumi pentru...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.