• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 13 iunie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 13 iunie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Actorii unui singur film

Actorii unui singur film

13 aprilie 2023
in Blitz
A A

Uneori, un rol actoricesc care face cariera nu inseamna neaparat o cariera de durata in actorie. De fapt, unii actori au urmat acel rol major si au renuntat la el, lasand in urma showbizul. Motivele lor au fost diverse.

 Unii pur si simplu nu au reusit sa gaseasca un alt angajament ca actor. Altii au vrut sa urmeze cariere diferite, cum ar fi avocatura sau invatamantul, in timp ce unii fosti actori pur si simplu au urat lumina reflectoarelor de la Hollywood.

Danny Lloyd – „Stralucirea”

 Rolul jucat: Danny Lloyd avea doar 5 ani cand l-a interpretat pe Danny Torrance in filmul clasic de groaza Stralucirea. Adaptarea din 1980 a romanului lui Stephen King, regizata de celebrul Stanley Kubrick, a devenit singurul rol pe marele ecran al lui Lloyd. In film, tanarul Danny este binecuvantat (sau poate blestemat) cu abilitatea psihica de a „straluci”, ceea ce ii permite sa detecteze spiritele din Hotelul Overlook.

 Danny este fiul lui Jack (Jack Nicholson) si al lui Wendy (Shelley Duvall).  Plimbarea lui Danny cu Roata cea Mare in Overlook a fost studiata de zeci de ani de catre cinefili. In plus, discutiile cu prietenul sau imaginar Tony si repetarea cuvantului fatidic „Redrum” sunt pentru totdeauna gravate in traditia cinematografica a culturii pop.

 Ce s-a intamplat ulterior: Lloyd a devenit profesor de biologie la un colegiu din Kentucky. S-a casatorit si a avut patru copii. In 2017, intr-un interviu acordat ziarului The Guardian, Lloyd a recunoscut ca nici macar nu si-a dat seama ca face un film de groaza. De asemenea, habar nu avea ca Kubrick a supus-o pe mama sa din film, Shelley Duvall, la o tortura mentala imensa pe tot parcursul filmarilor.

 Lloyd a incercat sa obtina mai multe angajamente de actor dupa The Shining, dar a renuntat definitiv la visul de a deveni un star hollywoodian in jurul varstei de 13 ani. „Nu regret ca am incercat sa joc in filme. Si nu regret nici ca am decis sa ma opresc. Pana la urma, nu este o mare problema.”, a declarat el.

Jake Lloyd – „Razboiul Stelelor: Episodul I – Amenintarea Fantomei”

 Rolul jucat: George Lucas l-a angajat pe Jake Lloyd pentru a-l interpreta pe tanarul Anakin Skywalker (viitorul Darth Vader) in primul episod al mult asteptatei sale trilogii. Lloyd avea doar 9 ani cand a preluat povestea a probabil celui mai celebru raufacator din istoria filmului.

 Din pacate, nu avea prea multa experienta artistica la activ. Multi fani inraiti ai „Razboiului stelelor” au criticat interpretarea lui Lloyd, care a avut probabil mai mult de-a face cu scenariul si regia lui Lucas decat cu talentul sau actoricesc.

 Ce s-a intamplat ulterior: In loc sa traiasca visul hollywoodian, Lloyd a declarat ca interpretarea tanarului Anakin i-a transformat viata „intr-un iad”, pentru ca a inceput sa fie hartuit la scoala de alti copii. Lloyd a decis sa se retraga din actorie in 2001 si nu s-a mai intors niciodata. „Urasc atunci cand camerele de filmat sunt indreptate spre mine”, a spus el. Din pacate, tanarul a avut si probleme cu legea. El a fost arestat in 2015 pentru conducere imprudenta si pentru ca si-a agresat mama. Mama sa a explicat ulterior ca fiul ei suferea de schizofrenie. El a petrecut, de asemenea, o perioada de timp intr-un centru psihiatric.

Sofia Coppola – „Nasul III”

 Rolul principal: Sofia Coppola nu a cerut rolul fiicei adolescente a lui Michael Corleone in a treia parte a filmului „Nasul”, regizat de tatal ei, Francis Ford Coppola. Acesta o distribuise deja pe Winona Ryder in rol. Dar tanara vedeta a fost nevoita sa renunte brusc dupa ce s-a imbolnavit. Regizorul a fost pus in incurcatura.

 In ultima clipa, a decis sa sara peste alte potentiale actrite, deja vedete, pentru ca voia o adolescenta adevarata pentru rolul lui Mary. La momentul respectiv, Sofia tocmai se afla intr-o pauza de la facultate, vizitandu-si tatal de pe platoul de filmare. Ea nu avea aproape nicio experienta actoriceasca atunci cand a acceptat sa preia rolul lui Mary.

 „Mi s-a parut ca tata era sub o mare presiune si am vrut sa-l ajut”, a spus Sofia. „Inainte sa-mi dau seama ce se petrece, eram deja pe un scaun de machiaj in Studiourile Cinecittà din Roma, avand parul vopsit… Nu luam lucrurile in serios. Eram la varsta in care puteam incerca orice. Pur si simplu m-am aruncat in joc fara sa ma gandesc prea mult la asta.”

 Ce s-a intamplat ulterior: Nasul III nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor publicului. Criticii au luat in deradere in special prestatia Sofiei. Aceasta a fost deranjata de critici: „A fost jenant sa fiu aruncata in public in acest fel. Dar nu era visul meu sa devin actrita, asa ca nu am fost zdrobita. Aveam alte interese. Nu m-a distrus.” Ulterior Sofia nu a avut nicio problema in a deveni o experta in spatele camerei de filmat.

 Mostenitoarea familiei Coppola a dat lovitura cu cel de-al doilea lungmetraj al ei, Lost in Translation, din 2002. Ea a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original si a primit o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun regizor, devenind unul dintre cei mai apreciati cineasti ai generatiei sale.

GABRIEL TUDOR

ShareTweet
Articolul precedent

Horoscopul saptamanii: 17-23 aprilie 2023

Urmatorul Articol

Caragiale, inedit

Articole Similare

Blitz

Filme pe care le-am revedea la nesfârsit

9 iunie 2025

Exista unele filme pe care simti întotdeauna ca trebuie sa le urmaresti...

Blitz

Hotel Victoria

9 iunie 2025

O expozitie care propune descoperirea povestii unei cladiri emblematice de pe Strada...

Blitz

Povestea celor mai faimoase filme despre Sfântul Scaun

2 iunie 2025

Vaticanul, centrul spiritual al Bisericii Catolice si resedinta Suveranului Pontif, a fost...

Blitz

La bâlci. Târgurile muresene si lumea rurala

2 iunie 2025

Sectia de Etnografie a Muzeului Judetean Mures a refacut expozitia „La bâlci....

Blitz

Iubirea nu cunoaste bariere în filme

26 mai 2025

Filmele în care personajele principale se îndragostesc în ciuda diferentelor de clasa...

Blitz

Manastirea medievala de la Igris

26 mai 2025

Pasionatii de istorie si arheologie pot descoperi expozitia „Manastirea cisterciana de la...

Urmatorul Articol

Caragiale, inedit

Sinuzita poate fi evitata

Rocile “muzicale”

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

5 iunie 1968 – Robert F. Kennedy este asasinat

9 iunie 2025

Pe 5 iunie 1968, Statele Unite ale Americii au fost zguduite de...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Longevitatea la îndemâna noastra

9 iunie 2025

Medicii si cercetatorii afirma ca, pe masura ce speranta de viata creste,...

Citeste mai departe
Femina Club

Exfoliant natural

9 iunie 2025

V-ati gândit ce exfoliant natural, bine parfumat, ati putea folosi cu usurinta?...

Citeste mai departe
Femina Club

Stiuca în sos de smântâna

9 iunie 2025

O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci,...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 9-15 iunie 2025

9 iunie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Ritmul zilelor se va accentua în aceasta perioada si veti...

Citeste mai departe
Istorii

Pham Xuan An, maestrul spionajului vietnamez

9 iunie 2025

Una dintre cele mai fascinante si enigmatice figuri ale Razboiului din Vietnam,...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.