• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 28 mai 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 28 mai 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Toxiinfectia alimentara

Toxiinfectia alimentara

14 iulie 2020
in Consultatii fara plata
A A

Se poate intampla oricand, insa sezonul cald este cel care favorizeaza aceasta afectiune, ale carei forme avansate pot periclita serios intreaga stare a sanatatii organismului nostru. Toxiinfectiile alimentare sunt afectiuni determinate de alimente contaminate de o bacterie, virus sau parazit.

 Majoritatea persoanelor se imbolnavesc consumand alimente contaminate care nu au fost suficient preparate termic (carne, peste, fructe de mare, oua, lactate) sau nu au fost refrigerate la temperatura potrivita ori nu au fost spalate bine.

Igiena, inainte de toate

 Nu spunem o noutate, insa se dovedeste necesar sa se reaminteasca permanent cat de pretioasa este curatenia in pastrarea sanatatii. Prin simpla respectare a unor masuri de igiena si a unor recomandari in privinta prepararii alimentelor de origine animala care au un risc mai mare de a fi contaminate, numeroase boli pot fi prevenite, iar toxiinfectia alimentara este una dintre cele mai relevante din acest punct de vedere. Iata, prin urmare, cateva „porunci” din acest domeniu, pe care e bine nu doar sa le citim, ci si sa le aplicam ca atare:

 – Spalati-va pe maini inainte de a manca si de a prepara mancare;

 – Spalati bine fructele si legumele inainte de a le consuma;

 – Pastrati carnea cruda si pestele crud separate de alte alimente, deoarece carnea si pestele pot fi infectate usor cu diversi germeni si pot contamina celelalte alimente;

 – Nu consumati lapte crud nepasteurizat/nefiert;

 – Preparati termic fructele de mare si alimentele de origine animala, pana la o temperatura sigura, in sensul distrugerii germenilor daunatori (de exemplu: carnea de vita si de porc – minimum 71ºC; carnea de pui – minimum 77ºC; ouale – pana cand galbenusul devine tare);

 – Nu lasati mancare gatita la temperatura camerei mai mult de doua ore;

 – In cazul in care ati facut o toxiinfectie alimentara, evitati contactul cu membrii familiei sau cu alte persoane pe perioada bolii.

 De retinut ca alimentele ce pot duce la toxiinfectii alimentare sunt cele care se altereaza repede: laptele si derivatele lui (branza, smantana, iaurt, frisca, creme si inghetata), preparatele din carne, ouale (consumate ca atare ori sub forma de maioneza).

ADRIAN-NICOLAE POPESCU

ShareTweet
Articolul precedent

Rador, arc peste timp

Urmatorul Articol

Padurile de sub Antarctica

Articole Similare

Consultatii fara plata

„Mitul” celor doi litri de apa

26 mai 2025

Diverse surse medicale au creat un mit referitor la consumul zilnic de...

Consultatii fara plata

Semne ale abuzului de zahar

19 mai 2025

Zaharul are o reputatie proasta: stomac deranjat, iritabilitate si letargie sunt avertismente...

Consultatii fara plata

Cum prevenim deshidratarea?

12 mai 2025

Recomandarea devenita cliseu este corecta „Consumati cel putin doi litri de apa...

Consultatii fara plata

Sa ne încarcam bateriile…

5 mai 2025

Tot mai mult ne plângem de oboseala accentuata, de somn insuficient, de...

Consultatii fara plata

Superbacteria care poate ucide

5 mai 2025

Informatia omniprezenta în fiecare clipa a vietii noastre ne ofera si date...

Consultatii fara plata

Cum opriti crizele hepatice?

22 aprilie 2025

Oboseala, abdomen umflat, senzatie de greutate în cap, gura încleiata... În general,...

Urmatorul Articol

Padurile de sub Antarctica

Anotimpurile insolitului

Biserica greaca din Constanta

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

22 mai 1176 – Tentativa de asasinare a lui Saladin

26 mai 2025

Saladin a fost primul sultan al Egiptului si Siriei si fondatorul dinastiei...

Citeste mai departe
Blitz

Iubirea nu cunoaste bariere în filme

26 mai 2025

Filmele în care personajele principale se îndragostesc în ciuda diferentelor de clasa...

Citeste mai departe
Blitz

Manastirea medievala de la Igris

26 mai 2025

Pasionatii de istorie si arheologie pot descoperi expozitia „Manastirea cisterciana de la...

Citeste mai departe
Femina Club

Ten luminos

26 mai 2025

Vitaminele, antioxidantii, celelalte componente ale mastilor naturale îsi arata efectele benefice asupra...

Citeste mai departe
Femina Club

Supa de mazare cu creveti

26 mai 2025

400 g mazare, o ceapa, 2 linguri unt, 150 ml vin alb,...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 26 mai – 1 iunie 2025

26 mai 2025

BERBEC 21.03-20.04: Tema principala în aceasta saptamâna este o concentrare puternica pe...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.