1 kg cartofi, 2 cesti lapte, o lingura unt, o ceasca smântâna, sare.
Se spala cartofii si se pun la fiert cu apa rece. Se adauga putina sare. Se lasa sa fiarba circa 20 de minute, pâna încep sa se înmoaie. Într-o alta cratita cu fund gros se pune sa fiarba laptele. Cartofii fierti se curata de coaja, se taie felii si se pun în laptele clocotit, cu o lingura de unt. Se lasa sa mai fiarba la foc mic un sfert de ora. Laptele trebuie sa fie bine scazut. Se adauga smântâna, miscând cratita, ca sa cuprinda cartofii. Se mai tin 5-6 rninute la foc, apoi se servesc fierbinti.
Fursecuri cu nuca
200 g faina, 100 g zahar, 100 g unt, 4 oua, o lingura rom, coaja de lamâie, 60 g miez de nuca, 50 g zahar tos.
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si cu untul moale, se adauga coaja de lamâie rasa, romul, faina si se framânta pâna se obtine un aluat omogen. Se întinde o foaie de 1/2 cm grosime, se unge cu albus batut si se presara cu zahar tos amestecat cu miez de nuca taiat. Se taie apoi în romburi, se pun într-o tava unsa si se coc la foc potrivit.
Comentarii