2 cartofi dulci, 350 g cârnati, ulei, o ceapa, 4 catei usturoi, 500 g ardei kapia, sare, piper, cimbru, 50 ml sos rosii, 400 g rosii, 40 g masline, patrunjel verde.
Se spala cartofii, se pun într-o tava tapetata cu hârtie de copt, se înteapa cu o furculita si se dau la cuptor preîncalzit, pâna se coc. Se taie cârnatii rondele si se prajesc într-o tigaie. Intr-o alta tigaie se pune ulei, se adauga ceapa tocata marunt si se lasa putin pe foc, se adauga si usturoiul tocat, se mai lasa putin si apoi se pune ardeiul kapia, feliat. Se potriveste gustul de sare, piper si cimbru. Se amesteca totul, se lasa pe foc pâna se înmoaie legumele, apoi se adauga sosul de rosii si rosiile taiate cubulete. Se lasa sa fiarba pâna scade putin si se pun maslinele taiate, cârnatii prajiti, se amesteca din nou, se opreste focul si la urma se adauga patrunjelul tocat. Cu acest amestec se umplu cartofii copti si se servesc.
Fursecuri cu ciocolata
180 g unt, 70 g zahar pudra, 1 plic zahar vanilat, 2 galbenusuri, 220 g faina, 1 plic praf de copt.
Pentru decor: 150 g ciocolata, coaja de portocala, decoratii din zahar.
Se pune untul la temperatura camerei într-un bol, se adauga zaharul pudra si zaharul vanilinat, apoi se mixeaza pâna se omogenizeaza totul. Se adauga cele 2 galbenusuri si se mixeaza din nou, apoi se adauga faina si praful de copt. Se mixeaza totul bine, apoi se pune compozitia într-un posh si se formeaza fursecurile sub forma de potcoava, apoi se coc în cuptorul preîncalzit si dupa coacere, se lasa sa se raceasca. Se topeste ciocolata pe baie de aburi si se trece fiecare fursec prin ciocolata topita si se asaza pe o tava cu hârtie de copt. Pe partea cu ciocolata se presara decor din zahar sau coaja de portocala macinata.
Comentarii