• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 21 mai 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 21 mai 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Cartofi dulci umpluti

Cartofi dulci umpluti

1 aprilie 2025
in Femina Club, Retete culinare
A A

2 cartofi dulci, 350 g cârnati, ulei, o ceapa, 4 catei usturoi, 500 g ardei kapia, sare, piper, cimbru, 50 ml sos rosii, 400 g rosii, 40 g masline, patrunjel verde.

Se spala cartofii, se pun într-o tava tapetata cu hârtie de copt, se înteapa cu o furculita si se dau la cuptor preîncalzit, pâna se coc. Se taie cârnatii rondele si se prajesc într-o tigaie. Intr-o alta tigaie se pune ulei, se adauga ceapa tocata marunt si se lasa putin pe foc, se adauga si usturoiul tocat, se mai lasa putin si apoi se pune ardeiul kapia, feliat. Se potriveste gustul de sare, piper si cimbru. Se amesteca totul, se lasa pe foc pâna se înmoaie legumele, apoi se adauga sosul de rosii si rosiile taiate cubulete. Se lasa sa fiarba pâna scade putin si se pun maslinele taiate, cârnatii prajiti, se amesteca din nou, se opreste focul si la urma se adauga patrunjelul tocat. Cu acest amestec se umplu cartofii copti si se servesc.

Fursecuri cu ciocolata

180 g unt, 70 g zahar pudra, 1 plic zahar vanilat, 2 galbenusuri, 220 g faina, 1 plic praf de copt.
Pentru decor: 150 g ciocolata, coaja de portocala, decoratii din zahar.

Se pune untul la temperatura camerei într-un bol, se adauga zaharul pudra si zaharul vanilinat, apoi se mixeaza pâna se omogenizeaza totul. Se adauga cele 2 galbenusuri si se mixeaza din nou, apoi se adauga faina si praful de copt. Se mixeaza totul bine, apoi se pune compozitia într-un posh si se formeaza fursecurile sub forma de potcoava, apoi se coc în cuptorul preîncalzit si dupa coacere, se lasa sa se raceasca. Se topeste ciocolata pe baie de aburi si se trece fiecare fursec prin ciocolata topita si se asaza pe o tava cu hârtie de copt. Pe partea cu ciocolata se presara decor din zahar sau coaja de portocala macinata.

ShareTweet
Articolul precedent

Horoscopul saptamanii: 31 martie – 6 aprilie 2025

Urmatorul Articol

„Regim cosmetic” riguros

Articole Similare

Femina Club

Evitati deshidratarea

19 mai 2025

Temperaturile din ce în ce mai ridicate, alaturi de alti factori implicati,...

Femina Club

Supa de cuscus cu legume

19 mai 2025

O ceapa, 1 morcov, 1 fir telina apio, 1/2 pastârnac, 1 ardei...

Femina Club

Gimnastica faciala

12 mai 2025

Masajul si exercitiile faciale, alaturi de mastile naturale aplicate, îsi pun amprenta...

Femina Club

12 mai 2025

Dovlecei umpluti 4 dovlecei, 3 rosii, 2 oua, 4 linguri smântâna, 200...

Femina Club

Esential pentru un par stralucitor

5 mai 2025

La început de primavara aerul uscat, poluarea si temperaturile oscilante pot avea...

Femina Club

Piure de telina

5 mai 2025

1 kg telina, 3 linguri unt, 1/2 cana lapte, sare, piper, nucsoara...

Urmatorul Articol

„Regim cosmetic” riguros

Gripa adultilor, preventie si tratament

Cenaclul Flacara – O istorie

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

15 mai 392 – A murit împaratul roman Valentinian al II-lea

19 mai 2025

Împaratul roman Valentinian al II-lea, nascut în anul 371, a fost fiul...

Citeste mai departe
Blitz

Amatorul – un film facut de profesionisti

19 mai 2025

Regizat de James Hawes, Amatorul (2025) este un thriller de spionaj avându-l...

Citeste mai departe
Blitz

De ce ne plac sarmalele?

19 mai 2025

O întrebare care sta pe buzele tuturor a primit raspunsul la libraria...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Semne ale abuzului de zahar

19 mai 2025

Zaharul are o reputatie proasta: stomac deranjat, iritabilitate si letargie sunt avertismente...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 19-25 mai 2025

19 mai 2025

BERBEC 21.03-20.04: Urmeaza zile placute însa simtiti nevoia sa va stabiliti niste...

Citeste mai departe
Istorii

Iarna în care vikingii au asediat Parisul

19 mai 2025

Asedierea Parisului de catre vikingi în iarna anului 885 este unul dintre...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.