• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 20 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 20 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Cartofi dulci umpluti

Cartofi dulci umpluti

1 aprilie 2025
in Femina Club, Retete culinare
A A

2 cartofi dulci, 350 g cârnati, ulei, o ceapa, 4 catei usturoi, 500 g ardei kapia, sare, piper, cimbru, 50 ml sos rosii, 400 g rosii, 40 g masline, patrunjel verde.

Se spala cartofii, se pun într-o tava tapetata cu hârtie de copt, se înteapa cu o furculita si se dau la cuptor preîncalzit, pâna se coc. Se taie cârnatii rondele si se prajesc într-o tigaie. Intr-o alta tigaie se pune ulei, se adauga ceapa tocata marunt si se lasa putin pe foc, se adauga si usturoiul tocat, se mai lasa putin si apoi se pune ardeiul kapia, feliat. Se potriveste gustul de sare, piper si cimbru. Se amesteca totul, se lasa pe foc pâna se înmoaie legumele, apoi se adauga sosul de rosii si rosiile taiate cubulete. Se lasa sa fiarba pâna scade putin si se pun maslinele taiate, cârnatii prajiti, se amesteca din nou, se opreste focul si la urma se adauga patrunjelul tocat. Cu acest amestec se umplu cartofii copti si se servesc.

Fursecuri cu ciocolata

180 g unt, 70 g zahar pudra, 1 plic zahar vanilat, 2 galbenusuri, 220 g faina, 1 plic praf de copt.
Pentru decor: 150 g ciocolata, coaja de portocala, decoratii din zahar.

Se pune untul la temperatura camerei într-un bol, se adauga zaharul pudra si zaharul vanilinat, apoi se mixeaza pâna se omogenizeaza totul. Se adauga cele 2 galbenusuri si se mixeaza din nou, apoi se adauga faina si praful de copt. Se mixeaza totul bine, apoi se pune compozitia într-un posh si se formeaza fursecurile sub forma de potcoava, apoi se coc în cuptorul preîncalzit si dupa coacere, se lasa sa se raceasca. Se topeste ciocolata pe baie de aburi si se trece fiecare fursec prin ciocolata topita si se asaza pe o tava cu hârtie de copt. Pe partea cu ciocolata se presara decor din zahar sau coaja de portocala macinata.

ShareTweet
Articolul precedent

Horoscopul saptamanii: 31 martie – 6 aprilie 2025

Urmatorul Articol

„Regim cosmetic” riguros

Articole Similare

Femina Club

Remedii rapide

18 noiembrie 2025

Ideal ar fi ca îngrijirea cotidiana sa confere tenului dumneavoastra hidratare suficienta,...

Femina Club

Budinca de ciuperci

18 noiembrie 2025

500 g ciuperci, 100 g margarina sau unt, 50 g faina (2...

Femina Club

Pasi esentiali

11 noiembrie 2025

Un adevar ce nu poate fi ignorat este acela ca pielea din...

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Femina Club

Recomandari utile

11 noiembrie 2025

Saptamâna trecuta am mentionat câteva uleiuri esentiale cu efecte benefice asupra pielii,...

Femina Club

Dovlecei umpluti

11 noiembrie 2025

2 dovlecei, 150 g brânza telemea, 200 ml de smântâna, 50 g...

Urmatorul Articol

„Regim cosmetic” riguros

Gripa adultilor, preventie si tratament

Cenaclul Flacara – O istorie

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

13 noiembrie 1002 – Masacrul din ziua Sfântului Brice

18 noiembrie 2025

13 noiembrie 1002 a devenit o zi întunecata în istoria Angliei medievale,...

Citeste mai departe
Blitz

Când rolurile devin o eticheta: actori care au definit un singur gen

18 noiembrie 2025

Într-o lume cinematografica obsedata de versatilitate, exista actori care si-au construit maretia...

Citeste mai departe
Blitz

Cetatea Alba Carolina

18 noiembrie 2025

În urma cu 310 ani, în 4 noiembrie 1715, a fost pusa...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Stop cardiac sau atac de cord?

18 noiembrie 2025

Relativ frecvent între cele doua probleme de sanatate mentionate se pune semnul...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 17-23 noiembrie 2025

18 noiembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: In aceasta saptamâna relatiile cu prietenii si cu partenerii sunt...

Citeste mai departe
Istorii

Pelorus Jack, „ultimul aristocrat al apelor de la Antipozi”

18 noiembrie 2025

În apele tumultuoase ale Insulei de Sud a Noii Zeelande, unde golfurile...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.