1 kg cotlet porc cu os, 200 ml sos soia, 200 ml sos picant, ghimbir, menta, busuioc, piper.
Se condimenteaza cotletele de porc cu busuioc, menta, piper si ghimbir macinat. Se pun într-un vas si se toarna peste ele sosul de soia. Se lasa 3-4 ore la frigider. Se asaza apoi cotletele într-o tava si se toarna peste ele sosul în care au stat la marinat. Se dau la cuptor la foc iute pâna ce s-a caramelizat sosul, iar cotletele s-au rumenit usor, se toarna peste ele so-sul picant. Se lasa înca 15 minute pâna scade sosul.
Tarta cu fructe de padure
5 oua, 250 g zahar, 100 g unt, 250 g faina, o esenta vanilie, 1 plic praf de copt, 300 g fructe de padure, sare, 2 linguri zahar pudra, 1 plic budinca de vanilie, 1 plic gelatina.
Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate pâna se topeste. Se pun treptat galbenusurile frecate cu untul moale, esenta de vanilie si se amesteca. Se încorporeaza usor faina cu praful de copt amestecând de jos în sus. Se toarna totul într-o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coc la foc mic pentru 40 minute. Se prepara budinca conform instructiunilor de pe plic. Dupa ce blatul de tarta s-a racit se pune budinca peste blat. Se asaza fructele de padure deasupra budincii, iar la sfârsit gelatina pregatita conform instructiunilor. Se da la rece.
Comentarii