1 crap de 1,5 kg, 3 linguri ulei, 1 pahar vin alb, 3 cepe, 2 catei usturoi, 2 foi dafin, boabe piper, o lingura bulion de rosii, sare.
Se curata crapul, se sareaza pe afara si înauntru si se lasa sa stea cel putin 15 minute. Se asaza într-o cratita în care sa încapa bine, apoi se pun ceapa taiata felii subtiri, usturoiul, vinul, uleiul, foile de dafin, piperul, bulionul de rosii si sare. Se unge bine crapul cu ulei, se da la cuptor, se tine o ora si jumatate. Se unge din când în când cu sosul din cratita. Daca scade prea mult înainte de a fi pestele gata, se mai poate adauga putina apa.
Briose cu ciocolata
600 g faina, 2 plicuri praf de copt, 300 g zahar, 100 g unt, 450 ml lapte, 2 oua, 2 plicuri zahar vanilat, 200 g ciocolata.
Se bat ouale, apoi se adauga zaharul si restul ingredientelor. Se toarna compozitia în forme de briose tapetate cu hârtie speciala. Formele se umplu pe sfert. Se pune un patratel de ciocolata, apoi mai adaugam umplutura, pâna umplem 2/3 din forma. Se coc timp de 20 minute. La final se orneaza dupa preferinte.
Comentarii