Alegerea acestui „mic amanunt" nu se face la întâmplare. Trebuie sa tinem cont de câteva mici nimicuri care duc la o alegere buna, astfel încât parfumul ales sa ne reprezinte atât ca temperament cât si caracter, sa ne influenteze starea interioara în mod pozitiv, sa „ucida" demonii, respectiv energiile negative.
Alegerea va fi facuta atunci când avem o stare buna, când vrem cu adevarat sa ne facem o bucurie – specialistii ne îndeamna sa-l cumparam dimineata (pe nemâncate), alegerea se face cu rabdare, se încearca o picatura în interiorul încheieturii mâinii, se lasa câteva secunde dupa care se miroase de la oarecare distanta – trebuie asteptat sa se combine cu mirosul pielii – aceasta combinatie îi da sau ne da personalitate – stiut fiind faptul ca un parfum nu are acelasi iz pe doua persoane diferite. Daca sunteti blonda va sunt indicate parfumurile usoare, proaspete, daca sunteti bruna merg bine notele de mosc, ambra iar pentru roscate ar merge cele cu tenta mai grea, mai astringenta.
Puteti fi fidela unui parfum care vi se potriveste, indiferent de ora si anotimp sau le puteti alege diversificat. Dimineata este indicata o apa de colonie florala cu miros discret care merge bine primavara si vara (mai putin pe canicula). Seara sunt recomandate parfumurile cu nota orientala care merge bine si în anotimpul rece. Trebuie sa tinem cont ca umiditatea sau uscaciunea climei influenteaza reactia parfumului pe piele cât si la nivelul simtului olfactiv. Daca va permiteti puteti folosi chiar si doua sau mai multe parfumuri pe zi în functie de ocazie si de scopul urmarit.
Nu numai noi femeile putem beneficia de aceasta mica bucurie ci si barbatii si pentru ei se creeaza parfumuri moderne pentru a le conferi naturalete si rafinament. Aceste parfumuri pot fi uscate, calde sau reci, cu note de ierburi, piele, lavanda, tabac.
Iata o scurta catalogare a parfumurilor:
– parfumuri cu note citrice (Paloma Picasso);
– parfumuri florale (Diva de Ungaro);
– parfumuri florale calde (Arpege de Lanvin);
– parfumuri fructate (parfum D'été de Kenzo);
– parfumuri tabac (Vol de nuit de Guerlain);
– parfumuri orientale cu aroma de balsam de Peru, ingrediente de natura animala, scortisoara, vanilie (Coco de Chanel);
– parfumuri ciprate cu note de lemn, trandafir, ulei de bergamot (Femme de Rochas);
– parfumuri verzi cu iz de fân (O de Lancome);
– ape de lavanda; u colonia care este un amalgam de citrice (Eau de Cologne de Hermes);
– pentru tineri se potrivesc parfumurile discrete, de flori, citrice;
– pentru ambitiosi merg notele uscate, cu nuante de lemn;
– pentru cei care sunt îndragostiti – note romantice, tabac, lavanda;
– pentru persoane active se potrivesc notele de mosc;
– pentru persoane independente merg notele ciprate, piele, tabac;
– pentru conservatori merg parfumuri clasice cald florale.
Comentarii