Sunteti dezamagita de multele diete de slabit pe care le-ati incercat? Efectul pe termen lung nu s-a vazut? Cu un mic efort de vointa, daca doriti sa scapati rapid (in cinci zile) de 3,5 kg, merita sa incercati dieta pe care v-o sugeram. Aceasta se bazeaza pe stimularea metabolismului. Se incepe cu fructe, apoi meniul se imbogateste cu legume si carne. In prima zi mâncati numai fructe. Pregatiti o salata din: o banana, o para, doua mere, doua piersici sau nectarine, 250 g struguri, un grepfrut. Dupa ce ati taiat fructele, impartiti salata in trei portii, câte una pentru fiecare masa principala: mic dejun, prânz, cina. Intre mese beti doi litri de ceai cald de fructe sau de plante. In felul acesta reusiti sa eliminati toxinele din organism.
A II-a zi, la micul dejun aveti tot fructe: o banana, doua mere, o para. Prânzul consta intr-o salata de cruditati (150 g morcovi, 100 g telina, un mar), la care adaugati o lingura de suc de lamâie sau de iaurt. Si la cina veti avea tot o salata: 50 g salata verde, o rosie, un castravete, cu o lingura de iaurt.
Ziua a III-a. La mic dejun, tot o salata de fructe: un kiwi, o banana, un mar, 100 g struguri. Prânzul consta intr-o salata de legume: 100 g ardei rosu, o legatura de ceapa verde, 100 g salata verde, 100 g porumb (din conserva), cu o lingurita suc de lamâie sau iaurt. La cina aveti un platou cu legume inabusite: 200 g morcovi si 200 g varza.
Si in cea de-a IV-a zi la micul dejun va veti rasfata cu o salata de fructe: 100 g ananas, un mar, 100 g struguri, peste care vi se admite o lingurita de suc de lamâie. La prânz beneficiati de o salata de cruditati: 50 g salata verde, 100 g morcovi, 100 g gulii, 100 g ridichi. Puteti adauga suc de lamâie sau iaurt. In sfârsit, la cina va veti delecta cu doua oua ochiuri fierte in apa si 300 g fasole verde (fiarta in apa sarata), peste care puneti o lingurita de ulei de masline si suc de lamâie.
Ziua a V-a. Mic dejun „traditional”: salata de fructe (o banana, un kiwi, o portocala). Supliment: suc de lamâie. Mai rezistati? Trebuie, deoarece vi se ofera un prânz „copios”: o salata din 150 g rosii, 50 g salata verde, o legatura de ceapa verde, 50 g masline, 50 g brânza de oaie, la care adaugati suc de lamâie sau iaurt. Pregatiti-va! La cina aveti legume cu carne de pui: 200 g broccoli, 100 g cartofi, 100 g piept de pui, o lingurita ulei de masline, sare, piper. Cartofii se fierb impreuna cu broccoli iar puiul se prajeste in uleiul de masline.
In cea de-a VI-a zi, veti avea bucuria sa constatati ca visul vi s-a implinit: cântariti cu 3,5 kg mai putin.
ECATERINA BATRANEANU
Comentarii