Frumusetea femeilor orientale, intretinuta de adevarate ritualuri si cu cosmetice traditionale, i-a determinat pe cercetatorii domeniului sa studieze efectele unor plante necunoscute pe meleagurile lor.
O planta specifica Asiei Centrale a intrat in retetele Dior, "Murera de Guyana" este in atentia celor de la Clarins, "Imperata cylindrica", a celor de la Esthederm, "Andiroba Amazoniei" a celor de la Yves Rocher. Cercetatori pasionati, aventurierii etnobotanicii strabat lumea in cautarea plantelor magice pentru pielea noastra. O data gasite cele mai bune specii, cercetatorii izoleaza partile active si le studiaza efectele. Din sute de plante culese, doar vreo zece vor sfârsi in borcanelele cu crema. Cu cele aproximativ 800.000 de specii de plante ale Terrei, etnocosmetica nu si-a spus inca ultimul cuvânt. Cu atât mai mult ni se pare nefiresc sa ignorati efectele benefice ale unor plante aflate, acum, la indemâna dumneavoastra. "Mastile verii" pot actiona asupra tuturor tipurilor de ten.
Tenul uscat se poate revigora cu o masca de stevie sau papadie. Plantele se toaca marunt, se amesteca bine cu o lingura de brânza de vaci si se mentin 20 de minute pe fata. Se inlatura cu apa minerala.
Cu infuzie de galbenele este de dorit sa va stergeti obrazul dimineata si seara.
O masca din rondele de castravete, aplicata pe fata, chiar in jurul ochilor, ii poate reda prospetimea.
Tot pentru reimprospatarea tenului puteti folosi o masca din patrunjel si marar (tocate marunt). Sucul rezultat se aplica pe fata.
Infuzati o legatura de patrunjel si una de marar cu o cana de apa clocotita. Tamponati fata si efectul va va uimi.
Daca vreti sa scapati de pistrui sau de alte pete pigmentare de pe fata, incercati tamponari cu suc de ceapa.
Comentarii