Indiferent ca li se cunosc sau nu calitatile nutritive, ciresele sunt consumate cu placere de copii si nu numai. Motiv in plus sa va spunem ca aceste fructe au efecte salutare in obezitate si diabet. Printre calitatile care le recomanda figureaza efectul depurativ, puterea de remineralizare, virtuti protectoare in bolile hepatice si gastrice.
O cura de cirese este utila si reumaticilor. Bolnavilor de artrita nutritionistii le recomanda consumul cireselor una-doua zile pe saptamâna, cu rezultate palpabile. Dupa o pauza de o saptamâna, puteti relua cura. Specialistii au constatat ca, la copii, ciresele pot accelera cresterea. Copiii le pot consuma zilnic, tot sezonul, crude, sub forma de suc sau compot. In aceasta cura, cantitatea admisa zilnic este de 500 g.
Ciresele sunt recunoscute pentru efectul in combaterea constipatiei.
Racoritor si diuretic, acest fruct intra in terapia obezilor si a bolnavilor de rinichi. Prin senzatia de satietate cireasa amageste foamea, ajutând la scaderea in greutate. Totusi, pentru ca sunt sarace in principii nutritive (cu exceptia zaharurilor) ciresele nu sunt recomandate in cure exclusive, de lunga durata.
Macesele reprezinta un tonic excelent pentru persoanele cu imunitatea scazuta, care obosesc usor sau pentru cele cu o circulatie sangvina periferica imperfecta.
Cura de piersici intregi, sau de suc de piersici ajuta in combaterea debilitatii fizice si se recomanda in special copiilor si tinerilor care au suferit recidive in diverse boli sau care au de sustinut un efort intelectual prelungit. Ideal este ca sucul sa fie combinat cu mere si portocale.
Comentarii