Vremea cu capriciile ei, poluarea accentuata, alimentatia mai mult sau mai putin corecta, alaturi de procesul natural de imbatranire sunt cateva dintre cauzele ce conduc la modificarea aspectului tenului. O ingrijire atenta, realizata la timp, poate atenua efectul devastator al acestor dusmani ai frumusetii feminine. Cu conditia consecventei! Aceasta presupune ca, zilnic, tenul sa fie curatat cu atentie, hranit, hidratat si protejat.
O data pe saptamana se recomanda aplicarea unei masti cosmetice cu efect de hranire, calmare si tonifiere a tenului. Daca masca va avea in compozitia sa produse naturale, eficienta va fi maxima. In functie de particularitatile tenului puteti „jongla” cu ingredientele folosite.
– Pentru un ten uscat, masca va include unt, galbenus, smantana, suc de fructe proaspete.
– Un ten gras va beneficia de o masca pe baza de iaurt, branza de vaci, albus de ou, suc de lamaie.
Iata si cateva tipuri de masti recomandate de specialisti si foarte usor de pregatit.
– Se amesteca drojdie de bere (cat o nuca), cu un galbenus si cateva picaturi de ulei de masline. Se aplica masca pe fata si pe gat, in sensul de jos in sus, se mentine timp de 20 de minute, apoi se indeparteaza cu apa calduta si, in final, cu rece. Dupa un astfel de tratament, pielea isi recapata elasticitatea devenind mata si catifelata.
– Pentru ca tenul sa capete luminozitate si prospetime, aplicati o masca formata din doua linguri de branza de vaci omogenizata cu un galbenus de ou si o lingurita de miere. Se aplica pe fata si pe gat pentru 15 minute, apoi se inlatura cu lapte rece.
– Mastile cu miere au actiune hranitoare si stimulativa asupra tenului. Pentru un ten deshidratat si ridat se recomanda o masca din: o lingura de miere amestecata cu o lingura de ceai si doua linguri de fulgi de ovaz. Dupa ce se omogenizeaza, se incalzeste la bain-marie si se aplica apoi calduta pe gat si pe fata. Se mentine 20 de minute, apoi se inlatura cu apa calduta.
– O piele ofilita va beneficia de efectul deosebit al unei masti din miere, galbenus de ou si o lingurita de ulei de masline.
ECATERINA BATRANEANU
Comentarii