• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 22 octombrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 22 octombrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Praz umplut

Praz umplut

3 februarie 2025
in Femina Club, Retete culinare
A A

10 fire praz gros, 4 linguri orez, 3 linguri ulei, 2 cepe, o lingura rasa faina, 1 pahar suc de rosii, o lingurita suc de lamâie.

Se curata prazul, se opareste partea alba, se taie în bucati de 5-6 cm si apoi se scoate miezul. Intr-o cratita se pune ulei în care se calesc prazul tocat, ceapa tocata si orezul fiert. Se condimenteaza, se amesteca bine si se umplu bucatile de praz, apoi se asaza într-o cratita. Se prepara un sos calind o jumatate de ceapa tocata fin, amestecata bine cu faina, sucul de rosii si sucul de lamâie. Se lasa sa fiarba pâna se obtine un sos bine legat, care se toarna peste prazul umplut. Se da la cuptor, la foc potrivit, pâna scade bine sosul.

Prajitura cu aluat ras

Aluat: 150 g unt, 250 g zahar, 3 galbenusuri, o lingura rom, vanilie, faina cât cuprinde, 1 praf de copt.

Glazura: 3 albusuri, 100 g zahar, 3-4 linguri marmelada, 50 g nuci.

Se freaca untul cu zaharul si vanilia 10-15 minute. Se adauga galbenusurile, praful de copt dizolvat în putin lapte, romul si treptat faina, pâna se obtine un aluat tare. Se framânta bine, apoi se împarte aluatul în trei parti. Din 2/3 se întinde o foaie într-o tava unsa cu unt si presarata cu faina. Se unge deasupra cu un strat subtire de marmelada, peste care se pun albusurile batute spuma, amestecate cu zaharul pudra si nucile date prin masina. Peste aceasta umplutura se rade, pe partea mare a razatoarei, aluatul oprit, repartizându-l în mod egal pe toata suprafata. Se coace la foc potrivit si se taie calda.

ShareTweet
Articolul precedent

Horoscopul saptamanii: 3-9 februarie 2025

Urmatorul Articol

Masti rapide cu fructe

Articole Similare

Femina Club

In atentie decolteul si gâtul

15 octombrie 2025

Preocupate excesiv de aspectul obrazului, uitam adesea ca decolteul si gâtul au...

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Femina Club

Naturalete si stralucire

6 octombrie 2025

Mai ales acum, toamna, suntem ademenite de savoarea strugurilor. Dar daca vom...

Femina Club

Crap cu rosii

6 octombrie 2025

2 kg crap, 1 kg rosii, 100 g unt, 100 ml vin...

Femina Club

Muschi de porc cu lamâie

29 septembrie 2025

600 g muschi de porc, 300 g sunca, 1-2 lamâi, 75 g...

Femina Club

Solutii valoroase

23 septembrie 2025

Plantele medicinale furnizeaza solutii valoroase si pentru întretinerea frumusetii tenului. Cele cu...

Urmatorul Articol

Masti rapide cu fructe

Alimente cu potential cangerigen

Descifrarea unui mit

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

9 octombrie 1859 – S-a nascut Alfred Dreyfus, victima celei mai mari erori judiciare

15 octombrie 2025

Alfred Dreyfus a fost un ofiter francez de origine evreiasca, cunoscut în...

Citeste mai departe
Blitz

Cele mai palpitante filme despre supravietuire

15 octombrie 2025

Filmele de supravietuire au fascinat dintotdeauna publicul prin povestiri intense despre lupta...

Citeste mai departe
Blitz

Obiecte cu poveste

15 octombrie 2025

O parte esentiala a patrimoniului etnografic, teascurile pentru presat struguri vor putea...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Când „dulcele” devine amar

15 octombrie 2025

Atrasi de produsele comestibile cu gust dulce, copiii fiind cei mai rasfatati...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 13-19 octombrie 2025

15 octombrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: In aceasta perioada aveti sansa de a clarifica si explica...

Citeste mai departe
Istorii

Asediul Spartei din anul 272 î.Hr.

15 octombrie 2025

Sparta, orasul razboinicilor fara ziduri, ramâne o emblema a curajului si disciplinei...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.