10 andive, 10 felii sunca de Praga, 50 g cascaval.
Pentru sos: 2 linguri unt, 2 linguri faina, 3 cani lapte, 150 g cascaval, sare, piper, nucsoara.
Pentru andive: zeama de la o lamaie, 4 linguri ulei, sare.
Andivele se pregatesc astfel: se pun in apa clocotita nesarata si se lasa sa fiarba 10 minute. Se strecoara bine. Se pun din nou in alta apa clocotita in care se adauga sare, zeama de lamaie si uleiul. Se acopera si se lasa 30 de minute. Se strecoara si se scurg bine de tot. Se prepara un sos Bechamel in care se incorporeaza la sfarsit cascavalul ras: untul topit, faina, laptele adaugat pana la consistenta unei smantani. Se ia fiecare andiva si se inveleste intr-o felie de sunca de Praga. Rulourile astfel obtinute se asaza intr-un vas de Jena. Se toarna sosul deasupra, se presara cu restul de cascaval ras si se da la cuptor pana se rumeneste bine.
Tiramisu cu mascarpone
500 g branza mascarpone, 5 oua, 5 linguri zahar pudra, o cutie piscoturi de sampanie, 300 ml cafea tare, o lingura cacao pudra.
Se freaca galbenusurile si zaharul pana ce amestecul incepe sa capete culoare alba. Se adauga mascarpone si se amesteca bine. Se bat albusurile spuma tare si se incorporeaza in amestecul de mai sus. Se stropesc piscoturile cu cafea si se tapeteaza cu ei fundul unui bol sau se portioneaza pe cupe. Se acopera cu un strat de mascarpone. Se pune un alt strat de piscoturi stropite cu cafea, un al doilea strat de crema etc. Se pune la frigider si lasa la rece cel putin 3 ore. Se serveste pudrata cu cacao.
Comentarii