• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 10 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 10 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Andive gratinate

Andive gratinate

24 octombrie 2013
in Retete culinare
A A

 10 andive, 10 felii sunca de Praga, 50 g cascaval.

 Pentru sos: 2 linguri unt, 2 linguri faina, 3 cani lapte, 150 g cascaval, sare, piper, nucsoara.

 Pentru andive: zeama de la o lamaie, 4 linguri ulei, sare.

 Andivele se pregatesc astfel: se pun in apa clocotita nesarata si se lasa sa fiarba 10 minute. Se strecoara bine. Se pun din nou in alta apa clocotita in care se adauga sare, zeama de lamaie si uleiul. Se acopera si se lasa 30 de minute. Se strecoara si se scurg bine de tot. Se prepara un sos Bechamel in care se incorporeaza la sfarsit cascavalul ras: untul topit, faina, laptele adaugat pana la consistenta unei smantani. Se ia fiecare andiva si se inveleste intr-o felie de sunca de Praga. Rulourile astfel obtinute se asaza intr-un vas de Jena. Se toarna sosul deasupra, se presara cu restul de cascaval ras si se da la cuptor pana se rumeneste bine.

Tiramisu cu mascarpone

 500 g branza mascarpone, 5 oua, 5 linguri zahar pudra, o cutie piscoturi de sampanie, 300 ml cafea tare, o lingura cacao pudra.

 Se freaca galbenusurile si zaharul pana ce amestecul incepe sa capete culoare alba. Se adauga mascarpone si se amesteca bine. Se bat albusurile spuma tare si se incorporeaza in amestecul de mai sus. Se stropesc piscoturile cu cafea si se tapeteaza cu ei fundul unui bol sau se portioneaza pe cupe. Se acopera cu un strat de mascarpone. Se pune un alt strat de piscoturi stropite cu cafea, un al doilea strat de crema etc. Se pune la frigider si lasa la rece cel putin 3 ore. Se serveste pudrata cu cacao.

ShareTweet
Articolul precedent

Lupul, animal cu multe necunoscute

Urmatorul Articol

Trucuri salvatoare

Articole Similare

Femina Club

Telina cu sos de smântâna

7 iulie 2025

1,5 kg telina, 50 g unt, 50 g faina, o cana lapte,...

Femina Club

Ostropel cu aripioare

30 iunie 2025

1 kg aripioare, 125 ml ulei, 2 cepe, 1 morcov, o jumatate...

Femina Club

Rizoto cu limba de vitel

23 iunie 2025

O ceasca orez, o limba de vitel, o ceapa, 1 morcov, 1...

Femina Club

Pui haiducesc

16 iunie 2025

3 pui mici, 100 ml ulei, 5 rosii, 1 pahar vin, 100...

Femina Club

Stiuca în sos de smântâna

9 iunie 2025

O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci,...

Femina Club

Creveti la tigaie

2 iunie 2025

250 g creveti, o ceapa, 3 catei usturoi, 1 ardei kapia, 400...

Urmatorul Articol

Trucuri salvatoare

Musamalizarea OZN si mass-media

Marea razbunare a lui Stalin

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

3 iulie 1423 – S-a nascut regele Ludovic al XI-lea al Frantei

7 iulie 2025

Supranumit „Regele Paianjen” pentru firea sa vicleana si reteaua de aliante si...

Citeste mai departe
Blitz

„Schema feniciana” – o comedie neagra pentru zile albe

7 iulie 2025

Cunoscutul, dar si controversatul regizor Wes Anderson revine în atentia publicului cu...

Citeste mai departe
Blitz

Colectie vestimentara

7 iulie 2025

Expozitia ROYAL, care include lucrari inspirate din viata si activitatea Reginei Maria,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Sa întelegem acneea

7 iulie 2025

În general, la un nivel precar de informare si de educatie sanitara,...

Citeste mai departe
Femina Club

Remedii simple

7 iulie 2025

Mai ales vara, multe femei se plâng de senzatia de picioare obosite...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 7-13 iulie 2025

7 iulie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Veti munci din greu pentru a duce lucrurile la bun...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.