4-5 salate proaspete, 150 g costita afumata, 1 1/2 litru apa, 1/2 litru bors, câteva fire de ceapa verde si 2-3 fire usturoi, 3 oua, 60-70 g unt sau ulei, 2-3 linguri de smântâna, 1 lingurita sare, câte 1 legatura de patrunjel, marar si leustean, 2 linguri orez.
Se fierb în apa cu sare ceapa si usturoiul tocate marunt, împreuna cu orezul ales si spalat. Salata curatata, spalata foarte bine în multe ape, apoi scursa, se taie suvite si se adauga dupa ce orezul este jumatate fiert. La sfârsit se adauga borsul fiert separat. Se lasa sa mai fiarba 5 minute împreuna. Între timp, se prepara o omleta din 2 oua si 1 albus care se taie în suvite, se prajeste costita si se adauga în ciorba clocotita, împreuna cu verdeata taiata marunt. Se potriveste de acru si sare si se bate cu galbenus smântâna.
Comentarii