O telina, 100 g unt, 100 g pesmet, 100 g cascaval, 200 g sunca presata, 150 g smantana, 2 oua.
Se fierbe telina curatata si, cand este gata se lasa sa se raceasca apoi se taie felii. Se unge un vas cu unt si se presara cascavalul ras. Peste cascaval se pun intercalat rondele de telina, sunca taiata cubulete mici si pesmet. Se repeta pana terminam ingredientele. Deasupra se toarna smantana batuta cu ouale, sare si piper, dupa gust. Se coace aproximativ 20 de minute, pana se rumeneste frumos.
Chec rapid
5 oua, 6 linguri ulei, 300 g zahar, 6 linguri apa, 300 g faina.
Se pun la fiert zaharul si apa, iar dupa ce a clocotit 2 minute se amesteca bine cu albusurile batute spuma, dupa care se adauga galbenusurile pe rand, apoi uleiul, ca la maioneza si, la urma, faina. Se tapeteaza tava cu unt, faina si se coace la foc potrivit.
Comentarii