1,5 kg cartofi, 400 g br anza de vaci, 2 oua, 100 ml ulei, 200 g sm ant ana, patrunjel verde, sare.
Cartofii se spala foarte bine, se fierb in coaja, apoi se scoate o parte din miez. Ouale crude se spala sub jet de apa rece, patrunjelul se toaca fin. Br anza de vaci se combina cu oua, patrunjel, sare si jumatate din cantitatea de sm ant ana. Cu aceasta compozitie se umplu cartofii, se toarna deasupra ulei si 100 ml de apa, dupa care se dau la cuptor pentru gratinare. Se serveste cu sm ant ana.
Fursecuri rulate
Pentru aluat: 2 cesti zahar, 2 cesti lapte, 2 cesti ulei, 2 oua, 1 praf de copt, faina c at cuprinde, vanilie, coaja rasa de lam aie sau de portocala.
Pentru umplutura: 100 g nuci, gem de caise.
Pentru pudrat: zahar farin vanilat.
Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul c ate putin, apoi laptele, praful de copt, vanilia si coaja de lam aie, iar la sf arsit faina c at este necesara pentru a se ob-tine un aluat potrivit de tare. Se fram anta bine, apoi se imparte in trei si se intind trei foi. Fiecare foaie se unge cu un strat de gem, peste care se presara nuci pisate. Se ruleaza str ans si se asaza intr-o tava unsa si presarata cu faina. Se procedeaza la fel si cu celelalte foi, care se asaza in aceeasi tava, cu distanta intre ele, deoarece la copt aluatul creste. Se coc la foc potrivit 30-35 minute. C and sunt gata se pudreaza cu zahar vanilat, iar dupa ce s-au racit se taie felii.
Comentarii