1 kg peste mare (crap, somn etc.), 2 cepe, 1 morcov mare, 1/2 telina, 1 pastarnac, 1 litru zeama de varza, leustean.
Se pun la fiert toate legumele o data, dupa ce au fost curatate, spalate si taiate marunt. Cand sunt gata, se adauga zeama de varza, pestele curatat, spalat si portionat. Se fierbe la foc mic aproximativ 15 minute. Se serveste cu leustean tocat fin.
Briose cu afine
4 oua, 400 g zahar pudra, 2 plicuri praf de copt, 2 plicuri zahar vanilinat, 600 g faina, 300 g kefir, 250 g unt, 350 g afine proaspete.
Untul se topeste si se lasa la racorit. Afinele se spala si se lasa la scurs. Faina cernuta si praful de copt se amesteca intr-un bol. Separat, in-tr-un vas se pun ouale, zaharul pudra si zaharul vanilinat, se mixeaza pana se obtine o crema spumoasa. Apoi se adauga untul racorit, kefirul si se amesteca pana ce se inglobeaza in crema de oua. Se adauga faina cu praful de copt si se inglobeaza usor pana ce se omogenizeaza toate ingredientele. Se pregateste tava de briose cu forme speciale, care la randul lor au fost unse cu unt. Formele de briose se umplu pe jumatate cu ajutorul unei linguri, se adauga apoi afinele (4-5 bucati), apoi se acopera cu un nou strat de aluat. Briosele se pun la copt la foc potrivit pana cresc frumos. Se lasa la racit in forme, apoi se pudreaza cu zahar pudra.
Comentarii