1 kg ciuperci, 3 cepe, 4 catei usturoi, 200 g unt, 200 ml sos de rosii, sare, piper, verdeata.
Se calesc ciupercile tocate, apoi se adauga ceapa taiata julien si dupa cateva minute se toarna jumatate de litru de supa preparata separat. Se lasa sa dea cateva clocote, se adauga sosul de rosii, se mai fierbe putin, apoi punem verdeata si usturoiul tocat marunt.
Tort cu nuci
8 oua, 500 g zahar, 500 g nuca macinata, 3 linguri pesmet, o lingurita scortisoara.
Crema: 2 oua, 250 g zahar, coaja si zeama de la 2 lamai, 50 g faina, 500 g frisca batuta.
Se bat galbenusurile cu zaharul, se adauga albusurile batute spuma, apoi nuca, lamaia, pesmetul, scortisoara, dupa care se pun la copt intr-o tava tapetata cu hartie. Dupa ce s-a racit, se taie in trei. Crema se prepara din ouale batute cu zahar, faina, coaja si zeama de lamaie care se completeaza cu apa pana la 250 ml. Se fierb 5-7 minute de cand da in clocot iar cand s-a ingrosat se lasa sa se raceasca. Dupa aceea se incorporeaza si frisca batuta. Se pune crema intre foile de blat apoi se imbraca si pe deasupra. La sfarsit se poate presara nuca taiata fin.
Comentarii