220 g unt, 200 g smântâna, 400 g faina, 4 galbenusuri, 1 lingura (25 g) unt, 200 g nuci macinate, 4 albusuri spuma. Se amesteca bine faina cu untul, se adauga smântâna, galbenusurile si se framânta pâna se obtine o coca omogena. Se intinde in foaie si se unge cu unt topit. Se ruleaza foaia si se lasa jumatate de ora la rece. In acest timp se amesteca nuca macinata cu albusul spuma sau cu putin lapte si zahar pâna se obtine o crema. Se iau bucati din aluat, se intind pe rând foi, se taie fâsii cu ruleta, apoi patrate, sau se taie cu un pahar, dupa dorinta, mai mari sau mai mici. Pe fiecare bucatica de foaie se asaza un strat de crema de nuca. Se ruleaza, se da forma de cornulet, se asaza in tava si se da la cuptor. Când sunt coapte se scot si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Comentarii