5-6 cotlete, 300 g sunca, 2 linguri unt, o ceapa, 3-4 linguri sos de rosii, o lingurita mustar.
Se scot oasele de pe cotlete si carnea se pune sa se prajeasca in unt fierbinte, pe ambele parti. Sunca se taie felii groase si se prajesc pe ambele parti. Se scot feliile de carne din tigaie, se pun pe o farfurie. Se prepara un sos din ceapa tocata marunt, piper, 1 lingurita cu unt, 2 linguri cu vin, 3-4 linguri pasta de tomate, 1 lingurita de mustar, 2-3 linguri zeama de carne si se fierbe. Se trece sosul prin sita, apoi se toarna peste carnea din farfurie.
Crema de cafea
500 ml lapte, 100 g zahar, 2 lingurite esenta tare de cafea, 3 galbenusuri, 1 albus spuma.
Se fierbe laptele cu zahar, se adauga esenta de cafea. Se lasa sa se raceasca. Se amesteca galbenusurile, cu albusul spuma si se toarna putin câte putin laptele pregatit cu esenta de cafea. Se pune in forme si se asaza in baia de apa fierbinte sau la cuptor, sa se inchege. Se scot, se lasa la racit si se dau la frigider.
Comentarii