1,500 kg crap proaspat, 250 g ceapa, 100 g morcovi, 300 g arpagic, 50 ml bulion, foi de dafin, piper, cimbru, chimen, 300 ml ulei, 150 g faina, 200 g masline, 100 g lamâie, patrunjel. Pestele se curata, se indeparteaza capul, coada si inotatoarele. Se imparte in portii, se sareaza, se scurge, se da prin faina si se prajeste in ulei, folosindu-se doar 200 ml. Pestele se asaza pe o tava, bucata lânga bucata. In aceeasi tigaie si in acelasi ulei, in care s-a prajit pestele, se rumenesc ceapa taiata marunt, condimentele si morcovul dat prin razatoare. Când sunt rumenite, se toarna apa in care a fost fiert, separat, arpagicul. Acesta se scoate din apa, se scurge si se aranjeaza lânga pestele prajit. Sosul din tigaie se lasa sa fiarba 20 minute, dupa care se paseaza prin strecuratoare si se toarna peste peste si arpagic. Se coace in cuptor circa 20 minute, se adauga restul de ulei. Se serveste cald, garnisit cu masline si cu felii de lamâie. Se poate servi si rece.
Comentarii