1 crap mare, 1 pahar ulei, 2 cepe, 50 g stafide, piper, sare, 1 mar, 50 g nuci macinate, icrele de la crap, ½ franzeluta, 1 pahar cu lapte, 1 castravete murat, 4-5 masline, 1 pahar cu vin alb.
Se curata pestele de solzi, se spala, se taie pe burta în lung, se scot icrele (daca are) si intestinele. Se curata capul de branhiile de sub urechi si se scoate osul amar de la baza capului. Se pun într-o tava patru linguri cu ulei si ceapa taiata mic si se lasa pe foc mic sa se caleasca bine. Apoi se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se amesteca cu nucile, stafidele, marul ras, sare, piper, icrele spalate si curatate de pielite si cu pâinea `nmuiata în lapte si stoarsa bine. Se amesteca totul bine si se umple cu aceasta compozitie pestele. Se coase burta pestelui si se asaza într-o tava pe un sos preparat din ulei, ceapa taiata solzi, castravete murat taiat bucatele mici, 4-5 masline fara sâmburi si vin. Se da tava la cuptor si se lasa sa se rumeneasca încet.
Comentarii