Blatul: 125 g ciocolata, 2 linguri lapte, 4 oua, 60 g zahar, 1 lingurita nescafé, 125 g unt. Decoratia: 100 g migdale (nuci), „oua" de zahar sau de ciocolata (mici). Se rupe ciocolata în bucati mici si se pune într-un vas împreuna cu laptele, la foc mic pâna se topeste. Când ciocolata este omogena se adauga galbenusurile si zaharul, amestecând. Se încorporeaza untul înmuiat, taiat în bucati mici, frecând dupa fiecare bucata. Se bate compozitia energic timp de câteva minute, apoi se adauga nescafé-ul si albusurile batute spuma, amestecând usor. Se toarna compozitia într-o forma rotunda unsa cu unt si se pune la rece pentru 24 de ore. Pentru a o rasturna se desprind marginile cu un cutit si se scufunda 20 de secunde în apa calda. Se întoarce cu fata în sus pe un platou rotund. Se taie migdalele în felii subtiri, se asaza în mijlocul prajiturii, ele constituind „ASTERNUTUL" cuibului. Se asaza pe acest cuib câteva gramajoare de zahar sau de ciocolata. Se tine la rece înainte de a servi.
Comentarii