6 dovlecei mijlocii, o lingura unt, o ceasca smantana, o lingurita faina, sare.
Se curata dovleceii de coaja si se taie în lung. Se pun în apa fierbinte si sarata sa dea cateva clocote. Cand încep sa se inmoaie, se scurge bine apa si se înabusa putin în unt. Se adauga apoi smantana amestecata cu faina. Se dau la cuptor, la foc mic, 20-25 minute.
Crema de lamaie cu frisca
2 oua, 50 g zahar farin, coaja rasa de la o lamaie, zeama de la 2 lamai mici, 100 ml frisca.
Frecam zaharul cu galbenusurile pana se face o spuma cremoasa, apoi adaugam zeama de lamaie, coaja rasa si batem in continuare. Aceasta compozitie o punem sa fiarba pe aburi, iar cand
s-a ingrosat, o turnam in pahare, numai pe jumatate. Punem paharele la rece doua ore, iar cand servim, umplem paharele cu frisca si garnisim cu fructe glasate sau din dulceata.
Comentarii