4 dovlecei, 2-3 oua, 150 g branza, 50 g unt, piper, sare, patrunjel verde, iaurt, marar.
Dovleceii se rad sau se curata de coaja, se taie in lungime si se scoate miezul. Se toaca miezul marunt si se adauga branza maruntita, ouale, piperul, sarea si patrunjelul tocat. Se asaza dovleceii intr-o tava unsa iar deasupra se toarna putina apa si untul topit. Se dau la cuptor pana se rumenesc, apoi se servesc cu iaurt sau sos de marar cu smantana.
Prajitura cu morcov
300 g zahar, 225 g faina, 18 linguri ulei, 3 oua, 1 cana nuci macinate, 2 cani morcov ras fin, 1 praf de copt, 1 vanilie, o lingurita scortisoara.
Ouale intregi se bat bine cu zaharul si apoi, pe rand, cu celelalte componente. Ar fi de preferat ca nuca macinata sa se adauge la sfarsit. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se lasa la cuptor pana se desprinde de pe margini (aproximativ 45’).
Comentarii