• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 7 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 7 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Ficat de vitel cu mere

Ficat de vitel cu mere

7 mai 2015
in Retete culinare
A A

 1 kg ficat de vitel, sare, piper, 2 cepe, 2 mere, 100 g unt, o lamaie, cimbru, 2 linguri zahar.

 Ficatul se spala, se curata de pielite si se taie felii care se scurg pe un prosop de bucatarie. Intr-o tigaie se topesc 50 g unt si se prajesc feliile pana se rumenesc putin. Merele se spala, se scoate cotorul si se taie felii care apoi se stropesc cu zeama de lamaie. Intr-o tigaie se adauga restul de unt si cand s-a topit se adauga ceapa tocata marunt, apoi se caleste putin si se adauga merele, zaharul, sare, piper si se lasa sa se caleasca putin impreuna. O tava termorezistenta se unge cu unt, se adauga compozitia de mere, ficatul deasupra si se da la cuptorul incalzit pentru aproximativ 10 minute.

Mere cu crema de branza si sos caramel

 Crema de branza: 300 ml frisca lichida, 300 g crema de branza, 50 g zahar pudra, o lingura esenta vanilie.

 Compozitia de mere: 1 kg mere dulci-acrisoare, 2 linguri zahar, o lingurita scortisoara.

 Sosul caramel: 2 linguri zahar, 50 g unt.

 Se curata merele, se taie cubulete si se pun intr-un vas. Se presara peste ele zaharul, scortisoara si se pun pe foc pana incep sa isi lase zeama si s-au inmuiat bine. Se paseaza cu dosul unei linguri, avand grija sa lasam si bucati intregi. Se dau deoparte sa se raceasca. Sosul caramel se prepara intr-un vas unde se caramelizeaza zaharul si cand este gata se adauga untul si se amesteca pana se topeste complet si incepe sa capete consistenta. Se bate frisca bine. Separat, se freaca crema de branza cu zaharul pudra si se adauga esenta de vanilie. Se opresc cateva linguri de frisca deoparte pentru decor, iar restul se amesteca bine cu crema de branza. Se obtine o crema aerata, dar ferma. Desertul se monteaza in pahare astfel: o lingura crema de branza, o lingura mere, o lingurita sos caramel si se continua astfel pana se umplu paharele. Se decoreaza cu frisca si sos caramel.

ShareTweet
Articolul precedent

Recorduri caraghioase, recorduri inutile

Urmatorul Articol

Unghii delicate

Articole Similare

Femina Club

Suc de legume si fructe

27 octombrie 2025

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...

Femina Club

Paste bolognese

27 octombrie 2025

500 g spaghete, 3 linguri ulei de masline, 2 morcovi, 500 g...

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Femina Club

Crap cu rosii

6 octombrie 2025

2 kg crap, 1 kg rosii, 100 g unt, 100 ml vin...

Femina Club

Muschi de porc cu lamâie

29 septembrie 2025

600 g muschi de porc, 300 g sunca, 1-2 lamâi, 75 g...

Femina Club

Macrou cu legume

23 septembrie 2025

1 kg macrou, 1 morcov, o telina, 1 patrunjel, o ceapa, 3...

Urmatorul Articol

Unghii delicate

Intalniri OZN pe insula Vancouver (2)

Fara tradari si lasitati, scurta istorie a sahului

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

23 octombrie 1812 – Complotul generalului Malet

27 octombrie 2025

În zorii zilei de 23 octombrie 1812, la Paris, generalul Claude François...

Citeste mai departe
Blitz

Filme de Oscar: „Oameni obisnuiti”

27 octombrie 2025

În septembrie 2025, lumea filmului a pierdut o legenda: Robert Redford, regizorul...

Citeste mai departe
Blitz

Calatorie în lumea de dincolo

27 octombrie 2025

Palatul Sutu gazduieste, din 23 octombrie, expozitia „Calatoria în lumea de dincolo....

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Beneficiile orei standard permanente

27 octombrie 2025

Schimbarea anuala a orei oficiale are la baza ratiuni exclusiv economice, care...

Citeste mai departe
Femina Club

Ten ferm si luminos

27 octombrie 2025

Aspectul sanatos, tanar, frumos al tenului bine hidratat se mentine si cu...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 27 octombrie – 2 noiembrie 2025

27 octombrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Dispuneti de multa obiectivitate pentru a putea vedea cum va...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.