250 ml apa, 60 g unt, 150 g faina, 4 oua, 2 linguri branza, sare, piper.
Pentru sos: o lingura unt, 2 linguri faina, 2 cesti lapte, 2 linguri branza rasa, sare.
Se pun intr-o cratita la foc apa cu untul si un varf de cutit de sare. Cand dau in clocot se toarna faina, toata odata, si se amesteca bine pana se desprinde aluatul de pe cratita. Se da la o parte, se mai amesteca putin si cand s-a mai racorit, se adauga pe rand ouale. Compozitia nu trebuie sa fie prea moale. Se pune putin piper si branza rasa. Se pregateste o cratita cu apa clocotita si sare, se ia cu lingurita din compozitie si se da drumul galustelor in apa. Se fierb la foc mic cam 20 de minute, sa nu se sfarame. Intre timp se pregateste sosul. Se prajeste o lingura buna de faina intr-o lingura de unt, se stinge cu lapte si se face un sos potrivit de legat. Se pune sare si, dupa ce s-a mai racorit, doua linguri de branza rasa. Se asaza galustele intr-o forma unsa cu putin unt, se toarna sosul deasupra, se presara branza si se da la cuptor la foc potrivit, o jumatate de ora.
Comentarii