• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 1 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 1 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Legume gratinate

Legume gratinate

30 octombrie 2002
in Retete culinare
A A

             3 morcovi, 1 patrunjel mare, 1 pastârnac, 250 g fasole verde, 250 g mazare, 2-3 cartofi, 1 conopida mica, 1 ardei gras, 2 dovlecei, 150 g unt, sare, piper. Sos Morney: 50 g unt, 70 g faina, 1/2 l lapte, 3 galbenusuri, 100 g smântâna, 50 g svaiter sau cascaval. Patrunjelul, morcovii, telina, pastârnacul, dovleceii si cartofii se curata, se spala si se taie in rondele. Conopida spalata se rupe in buchetele, iar ardeii grasi se taie in patratele sau sub forma de fidea. Legumele se pun la fiert in apa clocotita, in ordinea timpilor de fierbere, avându-se in vedere faptul ca fasolea si mazarea fierb mai greu. Când legumele sunt aproape fierte, se scurge apa si se pune untul, care in prealabil a fost topit. Se acopera vasul si se lasa circa 10 minute pentru a se imbiba. Apoi se amesteca totul cu sosul Morney si se asaza intr-o tava unsa cu unt, care se da la cuptor. Sosul Morney se prepara dupa cum urmeaza: din unt, faina si lapte se face un sos alb care se amesteca cu galbenusurile si smântâna, batând cu telul pâna se omogenizeaza bine. La sfârsit se adauga svaiterul ras. De obicei numai jumatate din cantitate, cealalta jumatate rasa se presara deasupra cu circa 10 minute inainte de terminarea gratinarii. Se serveste taiat in diferite forme.

ShareTweet
Articolul precedent

21 – 27 octombrie

Urmatorul Articol

Liviu Ciulei, portretul artistului la tinerete

Articole Similare

Femina Club

Ostropel cu aripioare

30 iunie 2025

1 kg aripioare, 125 ml ulei, 2 cepe, 1 morcov, o jumatate...

Femina Club

Rizoto cu limba de vitel

23 iunie 2025

O ceasca orez, o limba de vitel, o ceapa, 1 morcov, 1...

Femina Club

Pui haiducesc

16 iunie 2025

3 pui mici, 100 ml ulei, 5 rosii, 1 pahar vin, 100...

Femina Club

Stiuca în sos de smântâna

9 iunie 2025

O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci,...

Femina Club

Creveti la tigaie

2 iunie 2025

250 g creveti, o ceapa, 3 catei usturoi, 1 ardei kapia, 400...

Femina Club

Supa de mazare cu creveti

26 mai 2025

400 g mazare, o ceapa, 2 linguri unt, 150 ml vin alb,...

Urmatorul Articol

Liviu Ciulei, portretul artistului la tinerete

Celalalt Nobel

Rapiti de OZN-uri

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

26 iunie 363 d.Hr. – Moartea împaratului roman Iulian Apostatul

30 iunie 2025

În vara anului 363 e.n., împaratul Flavius Claudius Iulianus, cunoscut în istoriografia...

Citeste mai departe
Blitz

Malefici, dar geniali

30 iunie 2025

În filme, din punct de vedere al inteligentei, victimele ocupa de cele...

Citeste mai departe
Blitz

Sezatoare traditionala

30 iunie 2025

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad (Str. Vasile Pârvan, Nr. 1) organizeaza pe 28...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Rujeola, o boala cu potential letal

30 iunie 2025

Cunoscuta ca una dintre infectiile virale relativ frecvente în copilarie, în primul...

Citeste mai departe
Femina Club

Leac redutabil

30 iunie 2025

Suparatoarea acnee are în propolis un remediu valoros. S-a demonstrat ca propolisul...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 30 iunie – 6 iulie 2025

30 iunie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Dispuneti de multa energie care îmbunatateste si extinde lucrurile, motiv...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.