4 vinete, 4 rosii, o ceapa, 3 fire telina, 3 catei usturoi, 40 g zahar pudra, 60 g stafide, 60 g masline, 50 ml ulei, o legatura patrunjel, 30 g capere, 100 ml otet balsamic, sare, piper.
Firele de telina se curata si se pun 3 minute in apa clocotita. Se taie vinetele cuburi si se pun la calit cu un praf de sare, dupa care se scot pe hartie absorbanta pentru a se scurge. Ceapa se caleste in acelasi ulei, se presara sare, se adauga telina taiata, maslinele, caperele, rosiile, stafidele si usturoiul, lasandu-le 10 minute pe foc si amestecand din cand in cand. La sfarsit se adauga vinetele si se mai lasa 5 minute. Zaharul se desface in otet si se adauga peste vinete. Se potriveste de sare, piper si se serveste cu patrunjel tocat fin.
Salata de capsuni
450 g crema de branza, 125 g zahar pudra, 2 lingurite extract de vanilie, 450 g frisca batuta, 500 g capsuni, 2 banane, 350 g zmeura, 3 linguri biscuiti digestivi.
Se feliaza capsunile si bananele. Intr-un bol se pune crema de branza, zaharul pudra si extractul de vanilie si se amesteca bine. Se adauga biscuitii sfaramati si se bate in continuare, se incorporeaza frisca, apoi se pun si fructele amestecand usor ca sa nu se sfarame. Se lasa putin la rece si se se pune in cupe.
Comentarii