250 g melcisori, o conserva cu rosii în bulion, 150 g brânza, o ceapa, 200 g cabanos, 1 lingurita oregano.
Ceapa se caleste în ulei, apoi se pun cabanosii taiati bucati, doi catei de usturoi si doua rosii din bulion taiate felii, se mai lasa sa dea câteva clocote, apoi se adauga peste melcisori. Se curata de cotor si sâmburi doi ardei iuti, se taie marunt, se pune brânza farâmitata, oregano si se adauga peste paste impreuna cu sucul de la rosiile în bulion.
Prajitura cu fructe
10 oua, 10 linguri zahar, 10 linguri faina, 3 linguri apa, 3 linguri ulei, 1 kg fructe (caise, visine, cirese, prune), coaja de lamâie.
Se bat ouale spuma cu zahar, se adauga apa si uleiul, iar la urma, faina. Compozitia se pune într-o tava tapetata cu ulei si faina, se asaza fructele, apoi se da la cuptor, la foc potrivit. La sfârsit, se pudreaza cu zahar vanilat. Se portioneaza când s-a racit.
Comentarii