500 g cartofi, 2 linguri lapte, o lingura unt, 1 morcov, 1 patrunjel, 3 cepe, 2 linguri ulei, o lingura bulion, o lingura pesmet, sare.
Din cartofi se face un piure. Separat se fierb un morcov si un patrunjel. Se taie ceapa marunt, se prajeste cu putin ulei si se adauga morcovul si patrunjelul dati prin razatoarea mica, apoi se potriveste de sare. Se unge o cratita cu ulei, se presara pesmet si se întinde un strat de piure de cartofi. Deasupra se asaza zarzavatul tocat peste care se pune restul de piure. Se toarna bulion subtiat cu apa, atât cât sa acopere cartofii, se da la cuptor. Când este gata, se rastoarna.
Orez cu prune
250 g prune uscate, 3 linguri zahar, 1/2 ceasca orez, o lingura unt.
Se spala bine prunele uscate si se fierb în apa. Separat, într-o cratita mica, se ard 3 linguri cu zahar si se sting cu zeama în care au fiert prunele. Între timp se prajeste orezul ales si spalat, cu o lingura de unt, se adauga o ceasca din siropul de zahar ars, se pun prunele si se fierb la cuptor. Se rastoarna si se serveste putin racorit, cu restul de sirop de zahar ars.
Comentarii