• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 26 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 26 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Musaca de ciuperci

Musaca de ciuperci

14 martie 2018
in Retete culinare
A A

 250 g ciuperci, 100 ml ulei, o ceapa, o lingura faina, 200 g telemea, 8 oua, patrunjel si marar verde, sare, piper.

 Se toaca ceapa marunt, se caleste in ulei, se pun ciupercile si cand lichidul lasat de acestea s-a evaporat se adauga faina, se amesteca, apoi, dupa 2 minute, se inchide focul. Intr-un vas se pun telemeaua rasa, verdeturile, sare si piper dupa gust. Separat se bat bine 7 oua, se adauga in compozitia de mai sus si se toarna totul intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Cu oul ramas si batut se unge musacaua deasupra dupa care se da preparatul la cuptor, la foc potrivit, 30 de minute.

Fursecuri „Rulada”

 Pentru aluat: 2 cesti zahar, 2 cesti lapte, 2 cesti ulei, 2 oua, 1 praf de copt, faina cat cuprinde, vanilie, coaja rasa de lamaie sau de portocala.
 Pentru umplutura: 100 g nuci, gem de caise sau de piersici.
 Pentru pudrat: zahar pudra vanilat.

 Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul cate putin, apoi laptele, praful de copt diluat in lapte, vanilia, si coaja de lamaie, iar la sfarsit faina cat este necesara pentru a se obtine un aluat potrivit de tare. Se framanta bine, apoi se imparte coca in trei si se intind trei foi. Fiecare foaie se unge cu un strat de gem, peste care se presara nuci pisate. Se ruleaza strans si se asaza intr-o tava unsa si presarata cu faina. Se procedeaza la fel si cu celelalte foi, care se asaza in aceeasi tava, cu distanta intre ele, deoarece la copt aluatul creste. Se coc la foc potrivit 30-35 minute. Cand sunt gata se pudreaza cu zahar vanilat, iar dupa ce s-au racit se taie felioare.

ShareTweet
Articolul precedent

Reconsiderati exercitiile fizice

Urmatorul Articol

Inregistrari radar ale unor OZN-uri

Articole Similare

Femina Club

Sufleu de legume

23 noiembrie 2025

1 morcov, 1 patrunjel, o telina mica, câteva pastai fasole verde, 2...

Femina Club

Budinca de ciuperci

18 noiembrie 2025

500 g ciuperci, 100 g margarina sau unt, 50 g faina (2...

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Femina Club

Dovlecei umpluti

11 noiembrie 2025

2 dovlecei, 150 g brânza telemea, 200 ml de smântâna, 50 g...

Femina Club

Suc de legume si fructe

27 octombrie 2025

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...

Femina Club

Paste bolognese

27 octombrie 2025

500 g spaghete, 3 linguri ulei de masline, 2 morcovi, 500 g...

Urmatorul Articol

Inregistrari radar ale unor OZN-uri

Cand “Pactul de Otel” s-a topit

Cel mai vechi computer din lume

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

20 noiembrie 284 d.Hr. – Diocletian este proclamat împarat

23 noiembrie 2025

Pe 20 noiembrie 284 d.Hr., la Nicomedia, un moment crucial a marcat...

Citeste mai departe
Blitz

De la figuranti la superstaruri: povesti uimitoare ale actorilor

23 noiembrie 2025

Actori faimosi care si-au început cariera muncind din greu, ca simplu figuranti?...

Citeste mai departe
Blitz

Fragilitatea Eternului

23 noiembrie 2025

O expozitie-eveniment, unica în România, „Fragilitatea Eternului. De la Pompeii la Grand...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Omul contemporan, între post si abuzul alimentar

23 noiembrie 2025

Celebrul filosof Arthur Schopenhauer ne amintea un adevar comun, atât de banal...

Citeste mai departe
Femina Club

Agresiunile sezonului rece

23 noiembrie 2025

Iarna, când temperaturile scad si aerul devine din ce în ce mai...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 24-30 noiembrie 2025

23 noiembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Sunteti norocosi! Urmeaza o saptamâna productiva si aveti avantajul de...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.