O varza mijlocie, 750 g carne macra, o ceapa, 4 linguri ulei, 2 linguri pesmet, 4 linguri smantana, sare, piper.
Carnea se da prin masina de tocat si se prajeste in ulei, cu ceapa. Se adauga sare si piper. Se aleg foile de la o varza, se taie cotorul, se oparesc si se scurg bine. Se unge o cratita cu ulei si se presara cu pesmet. Se asaza cateva foi pe fund, apoi un strat de carne tocata si din nou un rand de foi de varza. Se repeta aceasta operatie de 2-3 ori, pana se ispravesc carnea si varza. Deasupra se presara pesmet, se pune unt si smantana amestecata cu un praf de sare. Se da la cuptor.
Saratele cu chimen
250 g faina, 100 g unt, 2 oua, o lingura lapte, o lingura smantana, 1/2 lingurita sare, o lingura chimen.
Se cerne faina intr-un vas si se amesteca bine cu untul proaspat. Se face loc la mijloc si se pune un ou, o lingura de lapte, o lingura de smantana si sare. Se framanta, apoi se lasa la rece sa se intareasca. Se fac betisoare cat se poate de subtiri, care se dau prin ou, sare si chimen si se coc la cuptor, la foc potrivit.
Comentarii