1 kg muschi de vitel, 30 g orez, 2 oua fierte tari, sare, piper, ulei, 1 pahar vin.
Se taie muschiul felii, se bat feliile putin si se dau deoparte. Se spala orezul si se amesteca bine cu ouale fierte si taiate cubulete mici, cu sare si piper. Din aceasta compozitie se pune peste cotlete, cate un strat de orez amestecat cu ou fiert. Se ruleaza, se leaga cu ata, se aranjeaza intr-o cratita cu ulei incins in prealabil si se rumenesc putin. Se adauga apoi putina apa si se lasa sa fiarba in continuare. Se servesc cu sosul in care au fiert.
Briose cu ciocolata
600 g faina, 2 plicuri praf de copt, 300 g zahar, 100 g unt, 450 ml lapte, 2 oua, 2 plicuri zahar vanilat, 200 g ciocolata.
Se bat ouale, apoi se adauga zaharul si restul ingredientelor. Se toarna compozitia in forme de briose tapetate cu hartie speciala. Formele se umplu pe sfert. Se pune un patratel de ciocolata, apoi mai adaugam umplutura, pana umplem trei sferturi din forma. Se coc timp de 20 minute.
Comentarii