6 oua, 2 galbenusuri, 2 linguri de brânza, 1 lingura de smântâna, 1 lingura de unt, sare, piper. Pentru sos: 1 ceasca de smântâna, 1 lingurita de faina, sare.
Se fierb ouale tari. Se curata si se taie în doua în lungime. Se scot galbenusurile si se freaca într-un castron cu doua galbenusuri crude, puse pe rând. Se adauga brânza rasa, o lingura de smântâna, sare, si putin piper. Se freaca bine, pâna se face ca o smântâna groasa. Cu aceasta compozitie se umplu albusurile pâna la margini. Se presara cu brânza rasa si se asaza într-o farfurie de sticla rezistenta la foc. Se amesteca o ceasca de smântâna cu o lingurita de faina si un praf de sare. Se toarna peste ouale din farfurie, se presara brânza si se da la cuptor. Se servesc îndata ce sunt fierbinti.
Suc de legume si fructe
15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...
 
			
Comentarii