1 kg file pangasius, 2 portocale, o lamaie, 100 g unt, sare, piper, patrunjel.
Se curata grasimea de pe fileuri si se portioneaza. Portocalele si lamaile se curata de coaja foarte bine (pana la pulpa). Fiecare bucata de peste se asaza pe folie de aluminiu, iar deasupra, doua felii de portocala si una de lamaie. Se adauga un cubulet de unt, se condimenteaza si se impacheteaza in folie. Se pun pachetelele cu peste intr-o tava, se adauga o cana cu apa si se dau la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 20 minute, timp in care se intorc si pe partea cealalta. Cand sunt gata, se scoate pestele din folie si se toarna deasupra sosul care s-a format.
Placinta cu crema de vanilie
Foi: 500 g faina, 400 g unt sau margarina, 2 oua, 20 ml otet, sare.
Crema: 220 g faina, 1,5 litri lapte, 9 oua, 150 g zahar, vanilie, 250 g coaja de portocala confiata, 100 g zahar pudra.
Din faina, unt, oua, o lingura otet si un varf cutit de sare se face o coca din care se intind doua foi, ce se asaza in tavi de aceeasi marime si se coc in cuptor.
Crema se prepara din lapte, faina, oua, zahar si vanilie, care se fierb impreuna. Dupa ce au fiert, se adauga coaja de portocala data prin masina de tocat si inainte de a se raci se toarna peste una din foi, se intinde cu cutitul si se acopera cu cealalta foaie. Se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza si se pudreaza cu zahar.
Comentarii