400 g paste (penne), 2 dovlecei, 2 vinete mici, 2 ardei rosii, 400 g rosii cherry, 4 cepe, 2 catei de usturoi, 100 ml ulei de masline, o lingura cimbrisor, frunze de busuioc proaspete, 18 bulgarasi de mozzarella, sare, piper.
Dovleceii si vinetele ii spalam si ii taiem in doua, apoi in felii groase de jumatate de centimetru. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Ardeii copti si curatati se taie in fasii fine. Intr-o tigaie se incalzesc doua linguri cu ulei, se pune usturoiul si ceapa sa se caleasca usor, timp de 5 minute, dupa care le scoatem din tigaie. Mai adaugam putin ulei si prajim dovleceii. Schimbam uleiul, rumenim si vinetele, le scoatem din tigaie. Punem din nou in tigaie toate celelalte legume, le potrivim de sare si piper, presaram cimbrisor si lasam, acoperit, sa se caleasca timp de 20 de minute, fara a pune capacul. Adaugam rosiile si continuam inabusirea alte 5 minute. Intre timp, fierbem pennele in apa cu sare, aproximativ 10 minute, dupa care le scurgem. Intr-o salatiera punem pennele scurse, le stropim cu putin ulei si amestecam bine. Adaugam legumele fierte peste paste, amestecam din nou si ornam cu bulgari de mozzarella si frunze de busuioc. Se servesc cat sunt calde.
Comentarii