4 macrouri, 4 fire praz, 2 ardei, 100 ml ulei, 2 linguri bulion, marar, busuioc, sare, piper.
Prazul si ardeiul se curata si se taie rondele, apoi se caleste cu putina apa. Se adauga bulionul, sare, piper, busuioc si marar tocate marunt. Pestele se curata, se scurge bine si se sterge cu un prosop de hartie, apoi se da cu sare si enibahar sau nucsoara. Se face un pat de legume intr-o tava, se asaza pestele deasupra si se pune la cuptor, la foc mic.
Prajitura cu mere
6 mere de marime mijlocie, 6 linguri zahar brun, 6 oua, 9 linguri faina, sare, 1 praf de copt, 6 linguri zeama de portocale, scortisoara, 1 cubulet unt, stafide, caise uscate.
Se curata merele de coaja si de cotor. Intr-un vas inalt se pune hartie de copt pe care o ungem cu unt. Asezam merele in vas si daca raman spatii intre ele, completam cu alte felii. Umplem mijlocul merelor cu fructe uscate si pudram totul cu scortisoara. Dam vasul la cuptor pentru 10 minute. In aceste timp batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul. Dupa accea punem, unul cate unul, galbenusurile, zeama de portocale, apoi faina si in final praful de copt. Turnam compozitia peste mere, dupa ce am adaugat putin unt pe fiecare, si punem la copt, la foc potrivit. Se taie dupa ce s-a racit.
Comentarii