300 g peste, 4 rosii, patrunjel verde, usturoi, putin ulei.
Pestele se curata, se spala, se scurge bine si apoi se prajeste. Rosiile se spala, se taie un capacel de la codita. Se scoate miezul, se presara cu sare in interior si se pun la scurs 20 de minute. Pe urma, in fiecare rosie se pune o lingurita de pesmet, se umple toata rosia cu patrunjel verde tocat, iar deasupra se pune usturoi pisat. In fiecare rosie se toarna putin ulei, se asaza intr-o tava si se introduc la cuptor. Rosiile coapte se asaza pe un platou impreuna cu pestele fript, dupa fantezia fiecaruia.
Tort de alune cu nescafe
250 g alune, 200 g zahar farin vanilat, 5 albusuri, 1 paharel rom, 400 g frisca, 2 linguri nescafe.
Se bat bine albusurile cu zaharul, se adauga alunele macinate si romul. Se unge cu unt si se presara cu faina o forma de tort in care se coc doua foi din compozitia rezultata. Cand se racesc, se umplu cu frisca amestecata cu nescafe, iar pe deasupra se orneaza cu frisca.
Comentarii