500 g file de peste oceanic, o lamaie, ulei, sare, piper.
Pentru aluat: 2 oua, 1 1/2 lingura ulei, 200 g faina, putina apa minerala sau lapte.
Fileurile se sareaza, se pipereaza si se lasa sa stea aproximativ 30 minute. Se face un aluat din faina, galbenusuri, margarina si sifon. Dupa ce aluatul este omogen, se adauga albusurile batute spuma. Pestele se trece prin acest aluat si se prajeste in mult ulei incins. Se serveste fierbinte cu lamaie.
Fursecuri cu nuca
200 g faina, 100 g zahar, 100 g unt, 4 oua, o lingura rom, coaja de lamaie, 60 g miez de nuca, 50 g zahar tos.
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si cu untul moale. Se adauga coaja de lamaie rasa, romul, faina si se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se intinde o foaie de 1/2 cm grosime, se unge cu albus batut si se presara cu zahar tos amestecat cu miez de nuca taiat cu cutitul. Se taie apoi in romburi, se pun intr-o tava unsa si se coc la foc potrivit.
Comentarii