1 kg urzici, 1 lingura de faina, sare, 1 ceapa, 1 lingura de ulei, hrean. Nu sunt bune decât urzicile foarte tinere, iesite la începutul primaverii. Se aleg frunzele si se spala în mai multe ape. Nu se scurge apa din vasul în care se spala ci se scot cu lingura de spuma sau cu mâna încât tot nisipul si pamântul de pe ele sa ramâna în fundul vasului. Se fierb în apa clocotita cu sare, în vas descoperit. Când sunt gata se scurg, se trec prin sita sau se toaca marunt. Se pun din nou pe foc, se amesteca cu faina si cu 2-3 linguri zeama în care au fiert urzicile si se bat bine pe masina pâna cresc. Se servesc fierbinti cu hrean ras, ceapa prajita în ulei si mamaliga.
Supa de cuscus cu legume
O ceapa, 1 morcov, 1 fir telina apio, 1/2 pastârnac, 1 ardei...
Comentarii